Umiddelbart skulle man tro, at Forsvaret havde styr på hvilke nuværende og tidligere medarbejdere, der verserer straffesager mod for korruption. Men ifølge den offentlige myndighed selv, er dette dog ikke tilfældet.
Den seneste tid har det offentlige Danmark været ramt af en række korruptionssager, hvor af flere har omhandlet Forsvaret. Specielt Forsvarets Ejendomsstyrelse, der holder til i Hjørring sammen med blandt andet Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse.
Således har flere års politimæssig efterforskning ført til, at medarbejdere ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er blevet tiltalt for korruption. Hvilket blandt andet skyldes en noget speciel ordning hos et elfirma, som havde oprettet en skyggekonto til brug for de tiltalte. På den måde kunne de trække på store beløb hos elfirmaet, hvilket var muliggjort af, at det havde overfaktureret Forsvarets Ejendomsstyrelse.
Læs også : Ny bro ramt af fiasko – men PR-bureau scorer alligevel million på at markedsfører den
Umiddelbart skulle man tro, at Forsvarets Ejendomsstyrelse havde et klart overblik over, hvilke medarbejdere det er, som står foran en straffesag for korruption. Men bedømt på svar fra Forsvaret, synes det dog langt fra at være tilfældet.
Kender ikke til medarbejdere på samme adresse
Således lyder meldingen i en email fra Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, som hører til på samme adresse som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på Arsenalvej 55 i Hjørring, at man ikke mener at kunne identificere de tiltalte medarbejdere hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse :
– FRS (Forsvarets Regnskabsstyrelse, red.,) har vurderet sagen og skal oplyse, at din anmodning om aktindsigt ikke er imødekommet, idet FRS ikke har kendskab til identiteten på de fem tiltalte, som du henviser til i din aktindsigtsanmodning. FRS er som følge heraf nødsaget til at afvise din aktindsigtsanmodning med henvisning til at identifikationskravet i Offentlighedsloven § 9 ikke er opfyldt. På nuværende tidspunkt foretager vi os ikke yderligere, men hvis du bliver bekendt med flere oplysninger, er du altid velkommen til at fremsende en ny aktindsigtsanmodning.
Læs også : Klimarådet lukker ned : Nægter at forklare sine rådsmedlemmers omfattende og miljøskadelige rejser
Et afslag på at give indsigt i ansættelsesforholdene for de tiltalte medarbejdere, der må anses for overraskende. For i en anden email fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse havde det ellers lydt, at det netop var Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, der lå inde med oplysningerne om de korruptionstiltalte :
– Det skal til denne klage bemærkes, at Ejendomsstyrelsen i sin afgørelse henholdte sig til, at denne ikke er i besiddelse af oplysninger omkring lønningsforhold, i det dette henhører under Regnskabsstyrelsen.
Vær den første til at kommentere