Samtidig med at sygehuspersonalets faglige organisationer kræver store lønstigninger, udbetales der ikke kun ministerlønninger til overlæger – men også iøjnefaldende fratrædelsesgodtgørelser.
Et af de faste mantraer indenfor sygehusvæsenet er, at det er nødvendigt at vende hver en krone, for at få de økonomiske ender til at mødes. På samme måde som det konsekvent lyder fra de sygehusansattes faglige organisationer, at lønningerne trænger til alvorlige løft, for at få dem bragt op på et fornuftigt niveau.
Men det er dog langt fra alle dele af det offentlige sygehusvæsen, hvor medarbejderne er placeret i lave lønrammer. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Midtjylland, kan overlæger nemlig sikrer sig særdeles favorable fratrædelsesordninger, når de forlader deres stillinger.
Læs også : Sygeplejerskerne fik en honningkage – mens cheferne scorede over 2.500.000 kroner i årsløn
En række forskellige bonusordninger for denne eksklusive medarbejdergruppe gør samtidig, at de kan opnå lønninger på samme niveau som sundhedsministeren. Det skyldes at menige regeringsmedlemmer som sundhedsministeren, hvert år modtager en samlet aflønning på 1.284.485 kroner.
Tidligere sikret sig store bonusser
En af de medarbejdere på de midtjyske sygehuse der har sikret sig aflønninger på dette niveau, er overlægen Birgitte Hertz. Ifølge de fremsendte opgørelser fra Region Midtjylland skyldes det ikke kun, at hun de seneste år har sikret sig store bonusser – men også en meget kontant fratrædelsesgodtgørelse.
Den faldt i forbindelse med, at hun sidste år forlod sin overlægestilling. Det medførte nemlig en ekstra udbetaling på 1.079.503 kroner, som kom oven i de andre lønindtægter, hun havde dette år – hvilket gav en samlet 2020-indtjening på 1.379.997 kroner.
Også i 2017 sikrede Birgitte Hertz sig en løn på ministerniveau, da hun i alt tjente 1.204.783 kroner. Det efter at have sikret sig bonusser på omkring 200.000 kroner via såkaldt Særligt aftalt løn og Resultatløn.
Så kan man bedre forstå, hvorfor hospitalerne generelt har hyret parkeringsvagter til at lænse patienterne – selv oplevet at blive indkaldt til 3,5 times behandling, men der var ingen ledige parkeringspladser over tre timer. Sjovt nok uddeler hospitalet løbesedler om, at parkeringspladserne er forbeholdt patienterne – personalet skal parkere andetsteds. Men hvem mon møder før patienterne? Mon det er lægerne?