Ædegildet fortsætter hos skandaleramt letbane : Købte sandwicher for 250.000 kroner mere end året før

Del artiklen her:

Aarhus Letbane er ikke kun stedet, hvor medarbejderne på trods af en lang række skandaler i gennemsnit tjente over 1.2 millioner kroner for arbejdsindsatsen i 2017. Det er også et skatteyderfinansieret projekt, hvor ingen af embedsmændene må formodes at gå sultne hjem.

Aarhus Letbane

1.2 millioner kroner. Så meget tjente hver medarbejder hos Aarhus Letbane i gennemsnit for den arbejdsindsats, som de leverede i 2017. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører betød det, at selv en sekretær på det skatteyderfinansierede projekt, dette år kunne sætte lige omkring 800.000 kroner ind på lønkontoen.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Det for at arbejde for letbanen, hvor skandalerne på det nærmeste har stået i kø. Blandt andet i forbindelse med, at åbningen af det milliarddyre projekt blev aflyst dagen før, togene skulle være sendt afsted for første gang efteråret 2017. Samtidig har de store problemer med at få styr på driften også betydet, at østjyske yderpoler som Grenaa og Odder i flere år har stået uden togforbindelse til Aarhus. Det på trods af at Smilets By er arbejdsplads for store dele af indbyggerne i disse byer, hvorfor Aarhus Letbanes manglende projektstyring har medført store problemer for pendlerne.

Men samtidig med at skatteyderne har måttet kigge langt efter Aarhus Letbanes toge, har embedsmændene på projektet taget godt for sig af retterne – i bogstaveligste forstand.

 

Stigning på kvart million kroner på ét år

Således viser fremsendte bilag til Journalista.dk efter reglerne om aktindsigt, at embedsmændene på det skandaleramte projekt har haft en frokostordning, som kun de færreste kan drømme om. Ikke kun fordi det er skatteyderne der betaler for den, men også fordi bureaukraterne hver dag får leveret sandwicher fra en af de mest populære frokostcafeer i Aarhus.

Læs også : Aarhus Letbane om gennemsnitslønninger på 1.2 millioner kroner og gigantbonusser i 2017 : Der har været usikkerhed i ansættelsen

I går kunne Journalista.dk afslører, at det hver måned i runde tal koster skatteyderne 18.500 kroner per medarbejder, når embedsmændene får stillet sulten i sandwicher. Eller hvad der svarer til, at der i 2017 blev indkøbt frokost til letbanefolkene for omkring 750.000 kroner.

En væsentlig stigning i forhold til 2016, hvor der godt nok også var god gang i forbruget af ud-af-huset sandwicher hos Aarhus Letbane, men slet ikke i samme omfang som i 2017.

Læs også : Lønfesten hos Aarhus Letbane langt større end først antaget – også i 2018 : Millionbonusser har stået i kø i skandaleprojekt

Således lød regningen i 2016 på 507.000 kroner, for at embedsmændene på Aarhus Letbane kunne blive bespist ved frokosttid.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*