Kommunen skal spare en halv milliard – mens lønningerne fortsætter sin eksplosive himmelfart : Nu tjener 37 bureaukrater over 1.000.000 kroner om året i Aarhus Kommune

Del artiklen her:

I 2016 var det 29 embedsmænd hos Aarhus Kommune, der tjente over millionen. Men det tal er nu steget til 37, selv om kommunen ifølge eget udsagn fattes penge.

Aarhus Kommune

– Økonomerne i Aarhus Kommune gjorde det klart for os i byrådet, at det her var nogle penge, man ikke kunne regne med at få. Alligevel har politikerne valgt med åbne øjne at bruge de her penge, for det var, hvad man kalder et valgbudget og man vil jo nødigt gå til valg på en sparerunde.

Sådan lød det i midten af april fra Lars Boje Mathisen, da det nu tidligere byrådsmedlem i Aarhus Kommune for Nye Borgerlige overfor det statslige medie, kommenterede på forestående besparelser i Smilets By.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Nedskæringerne kan ende på i omegnen af en kvart milliard kroner om året, hvilket opgjort i forhold til årsværk, står til at betyde omkring 550 afskedigelser blandt de århusianske embedsmænd. Det fordi man i Aarhus havde satset på en reformændring fra statsligt hold, der ikke blev gennemført.

Satset fik i 2017 opbakning fra alle daværende aarhusianske byrådsmedlemmer, med undtagelse af Lars Boje Mathisen.

Aarhus Kommunes oversigt over embedsmænd der i 2017 tjente mindst 1.000.000 kroner

 

Tandlæger og arkitekt nu også over millionen

Sparekravene er opstået nærmest samtidig med, at lønningerne hos Aarhus Kommune tilsyneladende er ved at løbe løbsk. For aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Kommune viser nemlig, at antallet af medarbejdere med årslønninger på over millionen er steget voldsomt det seneste år.

Læs også : Skandaleramt letbane forgylder sine medarbejdere : 12 gigantbonusser udbetalt i 2017 alene – blandt kun 29 fuldtidsansatte

I 2016 drejede det sig om 29 embedsmænd, der inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjente over 1.000.000 kroner om året. I 2017 steg tallet til 37, således at yderligere 8 kommunale embedsmænd i den jyske kommune nu har en årlig indtjening på over millionen.

Læs også : Lønfesten hos Aarhus Letbane langt større end først antaget – også i 2018 : Millionbonusser har stået i kø i skandaleprojekt

En indtjening der ikke kun er opnået blandt de mange bureaukrater, der har rang af direktører og chefer – således tjener eksempelvis to af Aarhus Kommunes tandlæger nu over millionen.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Pamperi af vaerste skuffe. A-holdet sidder benhaardt paa pengene. Den danske model ligger i respirator, og det er IKKE paa privathospital.

  2. Vi har et totalt LAMT NOSSELØST BYRÅD i Aarhus, der SLET IKKE MAGTER DERES OPGAVE.
    Det skyldes uden tvivl, at dé, der har magten til at stoppe vanviddet, er i lommen på visse embedsmænd, der scorer de høje lønninger, som SKATTEBORGERNE betaler.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*