Afdelingschef scorer årsløn på 3.470.029 kroner – hvilket Statens Serum Institut forsøgte at skjule

Pressefoto fra Statens Serum Institut
Del artiklen her:

Det var en særdeles givtig ansættelsesaftale, som en afdelingschef havde sikret sig under sin tid hos Statens Serum Institut. En aftale der sikrede ham en løn, der flere år var mere end dobbelt så høj som statsministerens.

juristkontoret

Statens Serum Institut har det seneste års tid været ramt af flere markante ansættelsessager, hvilket blandt andet drejer sig om Mads Melbye. Således blev den hidtidige direktør hjemsendt før jul, hvilket har medført en lang række spekulationer. Først og fremmest i forhold til om det skyldes specielle aflønningsforhold, som flere medarbejdere har opnået i forbindelse med deres ansættelse hos det statslige institut.

Det drejer sig eksempelvis om Peter Laværtz Andersen, der indtil 2019 havde rang af afdelingschef. Det med fokus på udviklingen af vaccinationer, hvor forskeren som en del af sin ansættelse havde sikret sig, at han ville modtage en del af den indtjening, hans opfindelser eller videreudviklinger ville indbringe Statens Serum Instut.

Læs også : Statens Serum Institut lukker ned : Mørklægger hjemsendt direktørs millionløn

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statens Serum Institut, var det en guldrandet kontrakt, som Peter Laværtz Andersen sikrede sig. Alene de 5 sidste år han var ansat hos instituttet, kunne han se en aflønning gå ind på kontoen, som gjorde ham til en af de absolut højest lønnede indenfor det offentlige Danmark.

Særaftale indgået mellem Statens Serum Institut og Peter Lawætz Andersen

 

SSI fremsendte først opgørelser efter klagesager og rykkere

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser, at Peter Lawætz Andersen i årene 2015-2018 havde en fast årsløn inklusiv pensionsindbetalinger på omkring de 900.000 kroner. Eksempelvis i 2018 drejede det sig om en samlet indtjening på 926.940 kroner, mens han året forinden kunne se 912.048 kroner gå ind på lønkontoen.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

De fast lønindbetalinger har dog langt fra været de eneste, som Peter Lawætz Andersen har kunnet se trille ind på kontoen. Således modtog han både i 2015, 2016 og 2017 over 2 millioner kroner i ekstraudbetalinger via den særaftale, han havde indgået omkring procenter fra salg af blandt andet de vacciner, han havde modtaget en fast årsløn på omkring 900.000 kroner for at være med til at udvikle. Det gjorde at han i årene 2015, 2016, 2017 og 2018 havde en samlet indtjening, som stod skatteyderne i henholdsvis 3.470.029 kroner, 3.087.555 kroner, 2.947.958 kroner og 2.777.852 kroner. Eller hvad der svarer til en aflønning, der i 2015 var mere end dobbelt så høj som Danmarks statsminister.

Læs også : Lukker plejehjem og hæver skatten : Hyrer alligevel kendisjournalister for 440.000 kroner til onlinemøder denne weekend

Oplysningerne om Peter Lawætz Andersens aflønning under tilknytningen til Statens Serum Institut var dog tilsyneladende langt fra noget, som instituttet havde den store lyst til at udlevere. Således krævede det både rykkere og indgivelse af en klagesag, før opgørelserne over afdelingschefens aflønning blev fremsendt.

Udbetalinger i henhold til særaftale indgået mellem Statens Serum Institut og Peter Lawætz Andersen
Månedsløn for Peter Lawætz Andersen i henhold til hans ansættelseskontrakt

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*