Det er næsten lige så svært at få udleveret oplysninger omkring Barbara Bertelsens forbrug under tjenesterejser, som det er at få et indblik i hendes sms-beskeder.
Barbara Bertelsen er langt fra standarden på den klassiske embedsmand, der holder sig i baggrunden, når de politiske beslutninger træffes. Forhold der for alvor kom frem i lyset i forbindelse med minkskandalen, hvor Statsministeriets departmenetschef og dermed Mette Frederiksens højre hånd, blandt andet bad den daværende minister Mogens Jensen om at ”rulle rundt” og tage det fulde ansvar.
Efterfølgende kom det også frem, at Barbara Bertelsen havde indstillet sin telefon til automatisk sletning af sms-beskeder. Det gjorde at alle beskeder med mere end 30 dage på bagen, automatisk forsvandt på trods af de almindelige forvaltningsretlige krav om, at sms-beskeder efter omstændighederne, skal journaliseres og efterfølgende kunne hentes frem via reglerne om aktindsigt.
Men det er dog langt fra kun forhold omkring sms-beskeder, der er svære at få adgang til i forhold til Barbara Bertelsen. Det samme gør sig gældende, når det handler om de udgifter, hendes rejser har påført skatteyderne. Hvilket først og fremmest vil sige under hendes tid hos Justitsministeriet, hvor hun afsluttede sit ansættelsesforhold kort før coronaens udbrud.
Meget stort antal bilag på blot et par år
Det fremgår af en korrespondance med Justitsministeriet i forbindelse med udleveringen af en aktindsigt, som Journalista.dk har fået adgang til. Her påberåber Justitsministeriet sig en undtagelse til udleveringsreglerne, så det ikke mener sig forpligtet til at fremsende bilagene.
Ministeriet oplyser således, at antallet af bilag umiddelbart er for stort til en udlevering :
– Justitsministeriet har i den forbindelse identificeret cirka 270 posteringer, som kan være omfattet af din anmodning om aktindsigt. Det er på den baggrund Justitsministeriets vurdering, at det samlede tidsforbrug for ministeriet i forbindelse med behandlingen af din anmodning om aktindsigt må forventes at overstige 25 timer, og at behandlingen af din anmodning således vil nødvendiggøre et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Ministeriet har i den forbindelse lagt vægt på, at det – grundet indretningen af ministeriets system – vil kræve en manuel gennemgang af samtlige posteringer med bagvedliggende bilag for at identificere, dels om posteringerne er omfattet af din anmodning om aktindsigt, dels om posteringerne indeholder oplysninger, som er omfattet af undtagelsesbestemmelserne i Offentlighedslovens §§ 30-33.
Aktindsigtsbegæringen omhandlede bilagene for de 5 seneste år, hvilket i praksis vil sige i perioden mellem 2017 og 2019. Det skyldes at det var i midten af januar 2020, at Barbara Bertelsen tiltrådte stillingen som departementschef i Statsministeriet.
DJØF-taturet – i Rusland, Hviderusland, Nordkorea m.v. har de én slags diktatur, I Danmark har vi djøferne. Føj for S…
DJØFer bliver igen og igen langt for had og hængt ud som de værste. Sagen er at de generelt er ganske almindelige mennesker som er bedre uddannede en gennemsnittet. OG de udfører det som.de bliver bedt om af deres overordnede som i sidste ende er de personer som bla du, Anne Sofie har stemt ind i byråd og folketinget så.brug din galde på de ansvarlige altså dig selv og andre vælgere
Det hedder “end gennemsnittet” med d til sidst. Før i tiden, Jesper, agerede embedsværket neutralt og i overensstemmelse med lovgivningen, det kan man vist ikke ligefrem sige om BBB baseret på bl.a. pressereferater fra Mink-kommissionen.
Dine djøf’ere er iøvrigt ikke nødvendigvis bedre uddannet, du vil med bare en smule ihærdighed, lille ven, kunne orientere dig blandt ansatte i landets forskningsinstitutioner og virksomheder, der har forskning på programmet – du vil hér kunne finde utallige Ph.d’ere, post.doc. doktorer m.v. udi diverse forskningsdiscipliner, der ikke har behov for at manipulere endsige tilsidesætte helt almindelige demokratiske spilleregler.
Hørt om Kodex VII, Jesper?