I Mette Fs fodspor : Partifælle ansat som kommunikationschef kort efter ny borgmesters tiltrædelse – og du må ikke vide hvad han kommer til at tjene

Københavns Kommunes pressefoto af Teknik- og miljøborgmester Line Barfod
Del artiklen her:

Tilknytningen af en ny kommunikationschef i Københavns Kommune kommer i forlængelse af, at Enhedslisten tidligere har været udtalte kritikere af ansættelser af kommunikationschefer med åbenlys forbindelse til Socialdemokratiet.

Da Mette Frederiksen overtog regeringsmagten efter Folketingsvalget i 2019, trak en række nyansættelser rundt om i ministerierne store overskrifter. Det i forbindelse med, at bemærkelsesværdigt mange nyansatte pressemedarbejdere havde åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet.

Blandt kritikerne af disse ansættelser var Enhedslisten, der tog afstand fra, hvad der kunne fremstå som tvivlsomme ansættelser. Det blandt ud fra klassiske betragtninger om, at de danske embedsmænd er upolitiske – og hvor en eventuel forbindelse til politikere og politiske partier er uden betydning for ansættelserne.

Læs også : Barbara Bertelsen fortsætter eksplosiv lønudvikling : Har kurs mod 3 millioner kroner om året

Derfor skulle man måske også umiddelbart tro, at Enhedslistens top ville gå langt for at undgå at komme i lignende situationer. Eksempelvis i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, der fra nytår er blevet ledet af Enhedslistens tidligere Folketingsmedlem, Line Barfod.

 

Næsten et årtis ansættelse hos Enhedslisten – inden tiltrædelse hos partifælle

Men Line Barfod er langt fra den eneste med åbenlyse forbindelser til Enhedslisten, som er kommet på Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltnings lønningslisten efter efterårets kommunalvalg. For tidligere på måneden kunne Simon Nyborg-Jørgensen offentliggøre, at han var blevet ansat som ny kommunikationschef i netop denne forvaltning.

Læs også : Mette F forgylder Barbara Bertelsen : Giver 6-sifret kæmpebonus oven i millionlønen – for veludført arbejde

Det efter at han før sit nu tidligere job hos Mødrehjælpen, havde været ansat i en årrække hos Enhedslisten. Ifølge hans offentlige CV på LinkedIN, var han i perioden mellem 2012 og 2021 ansat i forskellige stillinger hos det stærkt venstreorienterede parti.

Læs også : Barbara Bertelsen scorer altid kæmpe bonusser oven i sin millionløn – men du må ikke vide hvem der bevilger dem

I en email til Journalista.dk oplyser Københavns Kommune, at den ikke ønsker at oplyse, hvilken aflønning Simon Nyborg-Jørgensen kommer til at modtage for sit arbejde i partifællens forvaltning. Ifølge Københavns Kommune er man på trods af ansættelsen af Simon Nyborg-Jørgensen endnu ikke endeligt nået frem til, hvad skatteydernes regning kommer til at lyde på.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. TYPISK, når sosser og Rødgardister sætter sig på de offentlige kasser, er der mange gode venner, der skal belønnes. Kapitalisme er godt for Kammerat Napoleon og hofsnogene.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*