Barbara Bertelsen fortsætter eksplosiv lønudvikling : Har kurs mod 3 millioner kroner om året

Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Det er ikke til at se på Barbara Bertelsens løn, at hun var blandt de absolutte hovedpersoner i nedslagtningen af de danske mink – som står til at koste skatteyderne 26 milliarder kroner i erstatninger til minkavlerne.

Siden Barbara Bertelsen tiltrådte stillingen som departmentschef og dermed øverst placerede embedsmand i Statsministeriet, har hun i dén grad tiltrukket sig opmærksom på en måde, som ikke tidligere har været tilfældet for bureaukrater på dette niveau. Først og fremmest som følge af minkskandalen, hvor hun var blandt drivkræfterne i nedslagtningerne – på trods af den manglende lovhjemmel.

Uanset de markante lovovertrædelser, har det ikke været noget, der har kunnet mærkes på Barbara Bertelsens aflønning. Således har hun de seneste år sikret sig en række iøjnefaldende lønforhøjelser, hvilket ikke kun har været tilfældet, siden juristen tiltrådte sin stilling i Statsministeriet.

Læs også : Mette F forgylder Barbara Bertelsen : Giver 6-sifret kæmpebonus oven i millionlønen – for veludført arbejde

Det skete desuden, da hun havde rang af departementschef i Justitsministeriet. Her arbejdede Barbara Bertelsen også sammen med Mette Frederiksen, der hentede hende til Statsministeriet, efter at Socialdemokratiet overtog regeringsmagten i 2019.

 

Direkte kurs mod årsløn på 3 millioner kroner – hjulpet på vej af fast stor bonus

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, tog Barbara Bertelsens aflønning i 2021 endnu et hop op ad, hvis der sammenlignes med 2020-lønnen. Det skyldes i høj grad, at en række forskellige tillæg fortsatte, hvad der må anses for himmelflugt.

Læs også : Barbara Bertelsen scorer altid kæmpe bonusser oven i sin millionløn – men du må ikke vide hvem der bevilger dem

Således oplyser Statsministeriet i en email til Journalista.dk, at Barbara Bertelsens grundløn i 2021 stod skatteyderne i 1.094.953 kroner. Hertil kom et såkaldt topcheftillæg på 214.290 kroner, et personligt topcheftillæg på 814.800 kroner, ligesom hun også sidste år sikrede sig et stillingsmæssigt topcheftillæg på 133.390 kroner. Oven i modtog bureaukraten pensionsudbetalinger for 524.648 kroner, hvorfra dog skulle trækkes 222.275 kroner grundet indbetalinger til en konto under Finansloven. Desuden sikrede Barbara Bertelsen sig i 2021 en bonus, som stod skatteyderne i 125.000 kroner.

Læs også : Miljøminister Lea Wermelin får endnu en rådgiver – til 1.1 millioner kroner i årsløn

Således lød Barbara Bertelsens 2021-aflønning samlet på 2.684.804 kroner, hvilket gør, at hun som et særsyn blandt embedsmænd i statsadministrationen, indenfor få år kan forvente en aflønning på over 3 millioner kroner. Et lønniveau det ellers er forbeholdt eksempelvis Danmarks Radios øverst placerede embedsmand, generaldirektør Maria Rørbye Rønn, som skatteyderne i 2021 blev pålagt at betale 3.785.796 kroner til i løn.

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Barbara Bertelsens lønniveau er jo blot toneangivende for hele DJØF-klanen, hvor det gælder om at sikre sig så meget i bruttoløn, at man har råd til at betale verdens højeste skat og vel flest afgifter, så man efterfølgende står uden økonomiske problemer.

  2. Når sosserne sidder på pengekassen skal vennerne belønnes

    Se bare DSU-regeringen, hvor alle de trofaste skulle gives ministerposter, uden hensyn til kompetencer. TRAGISK embedsførelse

  3. Blev Minkavlerforeningens politianmeldelse overhovedet nævnt?

    Minkavlerforeningen ville have afklaret, om det var Sundhedsstyrelsens ansatte der bragte smitten rundt. Forståeligt, da det officielle forsøg på forklaring, at det skulle være mågefødder ikke lød troværdigt.

  4. Xantippe Rabarbersn er max 700,000kr pr aar vaerd, og maaske mindre. Hvad laver hun? Findes en job beskrivelse for Rabarbersen???

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*