Alvorlig kritik af TV2 og milliondyrt advokatfirma i Jes Dorphs afskedigelsessag : Overholdt ikke basale krav til retssikkerhed

Del artiklen her:

Datatilsynet har slået fast, at der var afgørende problemer med den advokatundersøgelser, der fjernede Jes Dorph-Petersen fra skærmen.

Tilbage i januar 2021 var det helt store samtaleemne i medie-Danmark advokatundersøgelsen, som TV2 havde fået udarbejdet via Norrbom Vinding. En undersøgelse der medførte, at såvel Jes Dorph-Petersen som Jens Gaardbo, ikke længere kunne være studieværter på statsmediet.

Men siden da er det en advokatundersøgelse, som i dén grad må siges at være løbet ind i problemer. Først i forhold til en afgørelse fra Advokatnævnet som slog fast, at Norrbom Vinding på flere punkter, ikke havde levet op til de advokatetiske regler. En vurdering Norrbom Vinding, som har fået iøjnefaldende millionbeløb for at udføre andre advokatundersøgelser, efterfølgende har oplyst, at det vil indklage for domstolene.

Læs også : Midaldrende kvindelig TV2-stjerne i forhold med praktikanter og elever – mandlige kollegaer fyret for det samme

Nu slår en netop afsagt afgørelse fra Datatilsynet fast, at det langt fra er de eneste problemer, TV2 og Norrbom Vinding haft med advokatundersøgelsen. For ifølge tilsynet har den lidt af så afgørende mangler, at der udtales alvorlig kritik.

 

Så stort på tv-værts krav på basal beskyttelse i forbindelse med undersøgelsens udarbejdelse

Måske mest alvorligt i forhold til, at såvel statsmediet som det fremtrædende advokatfirma har anvendt en retsstridig fremgangsmåde i forbindelse med indsamlingen af en række væsentlige informationer. Eksempelvis i forhold til hvilke type af forhold, som Jes Dorph-Petersen havde til den daværende TV2-journalist Terese Philipsen.

Læs også : Endnu en midaldrende kvindelig TV2-studievært i forhold til 20 år yngre elev : Mænd fyret for det samme – men TV2 ønsker end ikke at få oplyst navnene

Samtidig slår Datatilsynet i sin afgørelse med udgangspunkt i GDPR-lovgivningen fast, at advokaterne og den statslige tv-station heller ikke har foretaget den nødvendige underretning af Jes Dorph-Petersen under sagsbehandlingen. Hvilket er med til at gøre, at tilsynet udtaler en alvor kritik af såvel Norrbom Vinding som TV2.

Læs også : TV2-direktør fyrede Gaardbo og Dorph – for at gøre det samme som hende selv og hendes mand

Omvendt mener Datatilsynet ikke, at der som udgangspunkt har været noget galt i brugen af en advokatundersøgelse til at fastslå, hvad der præcist foregik for omkring 20 år siden i Jes Dorph-Petersens lejlighed.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*