Miljøminister Lea Wermelin får endnu en rådgiver – til 1.1 millioner kroner i årsløn

Miljøministeriets pressefoto af Lea Wermelin
Del artiklen her:

Hvis du har ambitioner om en karriere som embedsmand, er der ingen tvivl om, at det vil være oplagt at søge i retning af Miljøministeriet. For under Lea Wermelins ledelse, synes både toplønningerne og bonusserne at stå i kø.

Da Socialdemokraterne i 2019 kom til magten efter valgsejren over den daværende Venstreregering, var det blandt andet på løfterne om, at der ikke kun skulle skæres ned på antallet af konsulenter og rådgivere indenfor staten. Men den udtalte ambition var også, at skellet mellem Danmarks bedst og dårligst lønnede skulle være mindre.

Men på disse punkter synes der at være meget langt fra de politiske udmeldinger og så til måden, som Socialdemokraterne under ledelse af Mette Frederiksen har forvaltet skatteydernes penge på. Blandt andet hvis man ser på Miljøministeriet, som de seneste år har været styret af Lea Wermelin.

Læs også : Rundhåndet miljøminister : Giver sin spindoktor stor bonus – oven i løn på 920.000 kroner

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Miljøministeriet, har den socialdemokratiske miljøminister på det seneste ikke kun været rundhåndet på skatteydernes regning, når det har handlet om aflønningen af spindoktorer.

For også da der per 1. december sidste år skete ansættelse af en ny kommunikationschef, blev det til en særdeles fornuftig aflønning.

Miljøministeriets oplysninger om årsløn for Rikke Egelund Hougaard

 

Ny kommunikationschef med fortid hos ministerens partifæller

En ansættelse i skikkelse af Rikke Egelund Hougaard, der indtil skiftet til Miljøministeriet, var at finde hos Københavns Kommune. Det for her at arbejde som pressechef, hvilket skete direkte under skiftende socialdemokratiske overborgmestre.

Læs også : Mette Frederiksen forgylder Kristian Jensen: Giver ham millionløn – på skatteydernes regning

Hos Lea Wermelin kan Rikke Egelund Hougaard ifølge de fremsendte oplysninger fra Miljøministeriet, se frem til en årlig aflønning på 909.858 kroner. Hertil kommer pensionsindbetalinger på 155.585 kroner, således at den journalistuddannede kommunikationschef i alt, får en forventet årlig indtjening på 1.065.443 kroner.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Hertil kommer muligheden for at få udbetalt bonusser, hvilket i 2021 eksempelvis var tilfældet for Mette Falkenberg Rasmussen, der fungerer som spindoktor for Lea Wermelin. Som Journalista.dk tidligere har afdækket, fik hun sidste år således udbetalt en bonus på 40.000 kroner, hvor ved hendes samlede årsløn i dén grad nærmede sig 1 million kroner.

Del artiklen her:
3 Comments

 1. “die dumme dänen” ææææælllssker at betale verdenens højeste skatter&afgifter!
  Så der er squda penge nok!
  OG, her gik alle rundt og troede at Mette FUSK ville gøre en forskel, for de gamle, de svage og alle børnene(børnenens minister! hahaha).
  Nænæ, socialisternes ypperste formål er, at bruge andre folks penge.
  Som FANDEN hytter sine egne, ligeså gør Socialisterne.
  Husk det næste gang i får chancen for at stemme. Idioter!

  Stem NB! SIAD!
  P.

 2. Det er utroligt at læse om hvordan vores regering smider om sig med lønninger til spindoktorer og hvad de ellers kaldes.
  Men at hæve lønnen for os pensionister – det lader sig ikke gøre.
  Jeg græmmes.

 3. Mogens A.: husk det næste gang du stemmer!
  I øvrigt, at danske pensionister ikke har rottet sig sammen og dannet fælles front, for at opnå bedre kår for sig selv er totalt ufatteligt!
  Stå dog sammen for bedre vilkår, så skal de politiske partier nok lytte og samarbejde. Ingen politikere siger nej til 1 million stemmer!

  Stem NB! SIAD!
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*