Corydons Folkemøde : 3 privatchauffører til rådighed

Del artiklen her:

Han kræver mådehold i forbruget af de offentlige midler. Men når Bjarne Corydon drager til Folkemøde, er der ingen smalle steder – privatchauffører står til rådighed døgnet rundt.

– Sandheden er, at vi er i fuld gang med en voldsomt positiv dagsorden, der handler om at styrke og modernisere velfærdsstaten, og at resultatet af den forandring vil være et langt bedre samfund end det, vi har i dag

Sådan lød det ifølge Information, da Bjarne Corydon i 2013 slog til lyd for den såkaldte konkurrencestat. Et ønske om at staten til en vis grad skal regulere borgernes adfærd, ved at blive drevet effektivt med fokus på en god økonomi.

Helt samme grad af effektivitet syntes der dog ikke at være, da Bjarne Corydon tog til Folkemøde i 2013. Ifølge aktindsigter udleveret i forbindelse med tilblivelsen af singlen Folkemødet A/S – Sammenhængen mellem taxitakster og optimal plyndring af bønder, tog den socialdemokratiske toppolitiker langt fra afsted alene. Han havde nemlig ikke kun selskab af en række spindoktorer og andre højtstående embedsmænd, men også hele 3 chauffører til at passe ministerbilen.

 

Corydon med flyet til Bornholm

Det fremgår af bilag udleveret som aktindsigt fra Finansministeriet hvor det bliver slået fast, at ministerbilen tog turen fra København til Bornholm med en chauffører og to såkaldte ”reservechauffører”. Arbejdede de i almindelige skift af 8 timers varighed, havde Bjarne Corydon således privatchauffører til rådighed i alle døgnets 24 timer. Det selv om at afstanden mellem festivalpladsen i Allinge og eksempelvis Rønne synes til at overskue, og socialdemokraten alt andet lige ikke burde have haft de store problemer med at komme frem og tilbage.

Corydon var dog ikke selv med sin ministerbil til Bornholm, da han og de nærmeste embedsmænd tog flyet. Bedømt på de udleverede bilag i forbindelse med tilblivelsen af Folkemødet A/S – Sammenhængen mellem taxitakster og optimal plyndring af bønder fra Finansministeriet, var det ikke kun på chaufførsiden at Bjarne Corydon i den grad havde selskab under Folkemødet i 2013. Det samme gjaldt også for spindoktorer og andre kommunikationsfolk, hvor tre af ministeriets medarbejdere støttede den siddende finansminister under opholdet på Bornholm.

Journalista.dk har forsøgt at få afklaret, om Bjarne Corydon også under Folkemødet i 2014 gjorde brug af tre privatchauffører. Det har dog ikke været muligt, da Finansministeriet på trods af at have haft mere end et halvt år til at udlevere bilagene endnu ikke har gjort det.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*