Cykelstjerne scorer millionløn – selv om kommune har degraderet ham

Del artiklen her:

Den tidligere cykelverdensmester Alex Pedersen har endda før scoret en kæmpe bonus, efter at han var en af drivkrafterne i at hente Tour de France til Danmark.

– Vi er i bestyrelsen blevet enige med Alex Pedersen om, at Alex skal have en ny rolle, hvor vi bringer hans kompetencer bedst muligt i spil, nemlig som talsmand.

Sådan lød det ifølge BT fra Lars Weiss, daværende overborgmester i Københavns Kommune, da han i begyndelsen af november sidste år, fortalte om en række ændringer i organisationen, som står bag den danske del af årets Tour de France. En planlægning der er lagt i hænderne på et sekretariat placeret på Københavns Rådhus, som efter en større magtkamp i efteråret, synes at have sat sig solidt på planlægningen af de danske Tour-etaper.

Læs også : Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

Det var en af årsagerne til, hvorfor Alex Pedersen blev degraderet fra direktør til kun at være talsmand. Men ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, er dette dog langt fra noget, som har kunnet aflæses på Alex Pedersens lønseddel.

Københavns Kommunes oplysninger omkring aflønningen af Alex Pedersen

 

Tidligere fået bonus lige under millionen

Således fremgår det af de udleverede opgørelser, at han har beholdt sin hyre – selv om direktørtitlen er forsvundet og der er sket afgørende indskrænkninger af ansvarsområdet. Derfor har degraderingen heller ikke kun mærkes på pengepungen hos Alex Pedersen, der som amatørrytter vandt VM tilbage i 1994.

Læs også : Tour-start for eliten : Skal feste for millioner af skattekroner

Således har han også efter degraderingen i november sidste år, haft en fast månedlig lønindtægt på 79.339 kroner. Oven i kommer pensionsudbetalinger fra Københavns Kommune, hvilket hver måned står skatteyderne i 16.282 kroner – svarende til en samlet månedsløn på lige under 100.000 kroner. Derved har Alex Pedersen stadig en årsløn, som når op omkring de 1.2 millioner kroner.

Læs også : Mette Fs forkærlighed for privatfly gav stor ekstraregning til skatteyderne

I det hele taget har Tour de Frances besøg i Danmark, været en særdeles indbringende forretning for Alex Pedersen. Såeldes har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at han via sit firma Jaap Consult, modtog en bonus på 937.500 kroner, efter det blev offentliggjort at Tour de France i år afholder sine første etaper i Danmark.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*