Kæmpe regning fra skandaleramt advokatfirma til fattig kommune : 600.000 kroner for sag der kunne være afgjort med en undskyldning

Del artiklen her:

Det blev en særdeles dyr affærer for skatteyderne, da et københavnsk advokatfirma førte en sag om uberettiget tvangsfjernelse af et tvillingepar, som en kommune fastholdt selv efter, det var bevist at prostitutionspåstande var forkert.

Det hører i dén grad til sjældenhederne, at tvillinger bliver uretmæssigt tvangsfjernet, efter at en kommune har modtaget underretninger omkring deres salg til prostitution. Men det var tilfældet i den såkaldte Bom-sag fra Nordjylland, hvor døtrene først kom tilbage til deres forældre i 2020 – efter at have været tvangsfjernet i omkring 2 år.

Tvangsfjernelsen skete efter at Hjørring Kommune, som fast er modtager af den såkaldte fattigdomshjælps fra staten, handlede på et anonymt tip om forældrenes påståede salg af deres døtre til prostitution. Anklager som efterfølgende blev tilbagevist af Nordjyllands Politi, som anså påstandene for grebet ud af den blå luft.

Læs også : Skandaleramt advokatfirma sender kæmperegning til fattig kommune i sag om få tusinde kroner – efter enormt tidsforbrug

Den unødvendige tvangsfjernelse medførte et juridisk efterspil, da familien lagde sag an mod Hjørring Kommune. En sag der blandt andet med byrådsmedlemmers mellemkomst, blev forsøgt forligt – hvilket i sidste ende kunne være sket med en simpel undskyldning fra kommunens side.

Faktura fra Norrbom Vinding til Hjørring Kommune i den såkaldte Bom-sag

 

Afsluttende regning på over 200.000 kroner

Alligevel valgte Hjørring Kommune at hyre Norrbom Vinding, til at føre sagen til ende. Et valg der i sig selv må anses for iøjnefaldende, fordi de københavnske advokater den seneste tid, har trukket overskrifter af de forkerte årsager.

Læs også : Ingen andre kunne byde på millionopgave : Gik til advokatfirma bag skandaløs frifindelse af borgmester

Det i forlængelse af TV2s fjernelse af studieværten Jes Dorph-Petersen fra skærmen, hvilket skete på baggrund af en advokatundersøgelse. Den blev varetaget af Norrbom Vindings partner Yvonne Frederiksen, der efterfølgende måtte erkende, at hun på en række væsentlige punkter, ikke havde haft styr på juraen.

Norrbom Vindings metoder har også medført løftede øjenbryn i det nordjyske i forbindelse med Bom-sagen, efter det har krævet en del af sine fakturaer betalt af familiens advokat.

Vel og mærke regninger, som Journalista.dk har fået adgang til, efter de nu synes endeligt opgjort. Det i forlængelse af, at Norrbom Vinding har fremsendt sin formentligt afsluttende faktura på 215.177 kroner, som kommer oven i to forudgående på henholdsvis 362.500 kroner og 32.416 kroner.

Læs også : Borgmester og tre embedsmænd hoppede over i vaccinekøen : Medførte advokatregning på 448.000 kroner

Således har det i alt medført en regning fra Norrbom Vinding til Hjørring Kommune på 610.093 kroner at føre Bom-sagen – uanset at en simpel undskyldning fra kommunens side kunne have afsluttet den.

Faktura fra Norrbom Vinding til Hjørring Kommune i den såkaldte Bom-sag

 

Faktura fra Norrbom Vinding til Hjørring Kommune i den såkaldte Bom-sag

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*