Borgmester og tre embedsmænd hoppede over i vaccinekøen : Medførte advokatregning på 448.000 kroner

Pressefoto af Charlotte Ludvigsen, Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester (Taget af Christian Sølbeck)
Del artiklen her:

Borgmesteren og embedsmændene truede med, at hvis ikke de blev vaccineret uden om køen – så ville den grønlandske hovedstadskommune afbryde samarbejdet med Selvstyret omkring vaccineudrulning.

En af sidste sommers helt varme politiske kartofler i Grønland, var den såkaldte vaccinesag. En sag der omhandlede borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen fra det marxistisk inspirerede selvstændighedsparti IA, og tre ledende embedsmænd, der sprang over i køen til corona-vaccinationer i Nuuk.

Det skete ifølge blandt andet oplysninger fra en tilstedeværende sygeplejeske, der indtil sidste forårs grønlandske valg havde rang af minister for partiet Demokraterne, ved at borgmesteren og de ledende embedsmænd, ikke kun sprang foran i køen. Men ved også at komme med trusler om, at hvis ikke de fik en forlomme i køen, ville kommunen trække sig fra et samarbejde om vaccinationer med Selvstyrets sygehusvæsen.

Læs også : Behandling på sex- og pornoafvænningsklinik, vaginaltablet og vaseline : Politiker shop-amok med partiets kreditkort – finansieret af skatteyderne

Beskyldningerne fra den tilstedeværende sygeplejeske medførte, at Kommuneqarfik Sermersooq kort efter igangsatte en advokatundersøgelse af det passerede. En advokatundersøgelse hvis indhold blev offentliggjort i september sidste år, hvor det blandt andet blev slået fast, at der havde været belæg for anklagerne fra den politiske modstander.

Faktura fra advokatfirma i forbindelse med undersøgelse af snyd i vaccinekø

 

Konklusioner i første omgang behandlet bag lukkede døre

Det skete ifølge den lokale avis Sermitsiaq.AG blandt andet med denne formulering i advokatrapporten :

– Efter undersøgerens vurdering har de dog alle umiddelbart forud for vaccinationen været bekendt med, at de modtog en vaccine samtidig med, at borgere stod i kø udenfor, og at de derved opnåede en fordel i kraft af deres stilling.

Læs også : Lydoptagelser : Partikassen var så tom at sekretær ikke kunne få løn – hvorefter hovedbestyrelsesmedlem foreslog ”lokumsaftale”

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Kommuneqarfik Sermersooq, blev det langt fra en billig oplevelse for skatteyderne, på den måde at undersøge, om borgmesteren og de tre ledende embedsmænd havde krævet og fået en uretmæssig fordel.

Læs også : Nyvalgt regeringschef ville gøre op med nepotisme : Hvorefter partifæller blev ansat til toplønninger – uden jobopslag

Således kunne det valgte advokatfirma efterfølgende sende en regning på 448.000 kroner, hvilket blandt andet dækkede over advokaternes gennemgang af vidneudsagn. Ligesom skatteyderne også blev pålagt at betale for udarbejdelsen af selve rapporten, der i første omgang blev fremlagt på et lukket byrådsmøde på rådhuset i Nuuk.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*