Skandaleramt advokatfirma sender kæmperegning til fattig kommune i sag om få tusinde kroner – efter enormt tidsforbrug

Del artiklen her:

Skatteyderne har i dén grad måttet finde den store pung frem, for at betale fakturaerne et københavnsk advokatfirma har sendt til en lille nordjysk kommune – som ellers ifølge eget udsagn har store økonomiske udfordringer.

En retssag om en de seneste års største skandalesager indenfor tvangsfjernelser af børn, løber af stablen dette forår. Det i form af den såkaldte Bom-sag fra Nordjylland, som omhandler Hjørring Kommunes tvangsfjernede Bom-familiens tre døtre.

Testamente

Tvangsfjernelser gennemført efter anonyme beskyldninger om, at familien ville sælge sine døtre til sex. Beskyldninger der efterfølgende af Nordjyllands Politi blev anset for at være grundløse, men det fik dog ikke Hjørring Kommune til med det samme at omgøre tvangsfjernelsesbeslutningen. I stedet skulle der gå næsten to år, før døtrene igen i 2020 kom tilbage til deres forældre.

Læs også : Ingen andre kunne byde på millionopgave : Gik til advokatfirma bag skandaløs frifindelse af borgmester

Selv om Hjørring Kommune således brugte urigtige beskyldninger til at tvangsfjerne en families døtre, er det dog ikke noget, kommunens medarbejdere har følt behov for at undskylde. Det er kommet frem i forbindelse med den verserende retssag, hvor et forligsforslag ifølge referater fra byrådsmøder i Hjørring Kommune i 2022 fastslår, at 15.000 kroner i erstatning per uretmæssigt fjernet barn og en undskyldning fra den nordjyske kommune, ville være tilstrækkeligt til at standse den igangværende retssag anlagt af Bom-familien.

Fakturaer fra Norrbom Vinding til Hjørring Kommune i Bom-sagen

 

Næsten 1½ måneds arbejde på fuld tid for sag om få tusindende kroner

Men på trods af at de økonomiske konsekvenser i dén grad synes til at overskue for Hjørring Kommune, har nordjyderne fundet det nødvendigt at hyre advokatfirmaet Norrbom Vinding. Et valg der sker på trods af, at det de seneste mange måneder, har trukket meget negative overskrifter.

Læs også : Borgmester og tre embedsmænd hoppede over i vaccinekøen : Medførte advokatregning på 448.000 kroner

Det i forbindelse med advokatundersøgelsen, som firmaets partner Yvonne Frederiksen, udførte for TV2 i forhold til først og fremmest den statslige tv-stations fjernelse af Jes Dorph-Petersen fra skærmen. Ikke nok med at Norrbom Vinding har måttet indkassere en stor bøde fra Advokatnævnet for overtrædelse af de advokatetiske regler, så har også Datatilsynet fastslået en række juridiske uregelmæssigheder i forbindelse med Norrbom Vindings TV2-undersøgelse.

Læs også : Taber tre klagesager: Embedsmænd fortsætter alligevel med at skjule gigantiske advokatregninger

Firmaets juridiske udfordringer har dog ikke kunne ses på fakturaerne, det københavnske advokatfirma foreløbigt har sendt til Hjørring Kommune for Bom-sagen. Således nærmer den samlede regning fra advokatfirmaet sig efterhånden 400.000 kroner på trods af, at der stadig mangler måske den største udgiftspost – selve domsforhandlingen og eventuelle anker.

Ifølge de fremsendte timeopgørelser fra Norrbom Vinding skyldes fakturaernes størrelse, at der foreløbigt er brugt omkring 210 advokattimer på sagen. Eller hvad der svarer til, at en advokat foreløbigt skulle have brugt 6 uger på fuld tid på sagen.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Regningen skal samtidig ses i lyset af, at Hjørring Kommune konsekvent de seneste år, ifølge eget udsagn har haft meget store økonomiske problemer. Så store at den nu afgåede socialdemokratiske borgmester Arne Boelt, der tabte efterårets valg til sin udfordrer fra Venstre, truede med, at hvis ikke det blev muligt for Hjørring Kommune at hæve skatten, ville han nægte at stille op til 2021-valget.

Norrbom Vindings sagsredegørelse til Hjørring Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*