Taber tre klagesager: Embedsmænd fortsætter alligevel med at skjule gigantiske advokatregninger

Pressefoto fra DLA Piper
Del artiklen her:

Mørklægningerne af regningerne fra advokatfirmaet DLA Piper kommer efter, at det blev betalt 3.436 kroner for blot at modtage og videresende et brev.

Det er langt fra en billig oplevelse for skatteyderne, når det offentlige transportselskab Movia gør brug af advokatfirmaet DLA Piper. Det har vi her på Journalista.dk blandt andet tidligere kunnet dokumentere i forhold til, at de københavnske advokater opkrævede og blev betalt 3.436 kroner for alene at modtage og efterfølgende videresende et brev.

Efter vores dækning blev der i dén grad slået bak hos Movia, der aktuelt kæmper med store økonomiske udfordringer og blandt andet derfor har været nødt til at skære ned på rutenettet i og omkring København. Således har Movia anført af chefkonsulenten Tina Cort Pedersen i snart et halvt år nægtet at give offentligheden adgang til, hvilke andre regninger DLA Piper indenfor de seneste år, har sendt til trafikselskabet.

Læs også : Advokatfirma scorede 3.436 kroner på at videresende brev – nu mørklægger dets pressede offentlige kunde alle andre regninger

Det endda på trods af, at det indenfor kort tid har tabt hele tre klagesager til Journalista.dk ved Ankestyrelsen om blandt andet regningernes størrelse. Men på trods af de mange nederlag, fortsætter transportfirmaet tilsyneladende ufortrødent med at underkende sin egen ankeinstans.

Fakturaer fra DLA Piper til Movia

 

Over hundrede advokattimer brugt indenfor få måneder

Således fastholder Movia, at man på trods af at have tabt tre klagesager, stadig nægter at oplyse, hvad skatteyderne har betalt til DLA Piper. I stedet har Movia fremsendt fakturaer, hvor der er sket overstregninger af alle forhold, der relaterer sig til deres størrelse.

Læs også : Advokatfirma scorede 3.436 kroner på at videresende brev : Nu vil det have mørklagt sine priser

Men at der årligt nemt kan være tale om udgifter i millionklassen, kan ses af den del af fakturaerne, som faktisk er synlige. Eksempelvis i forhold til antallet af timer, som DLA Pipers advokater har brugt på at servicere Movia. Således brugte partneren Torkil Høg, den ansatte advokat Amanda Riberholt-Rischel og advokatfuldmægtigen Louise Bornø til sammen over 111 timer i perioden mellem den 1. januar 2018 til den 31. marts samme år. Sættes advokatfirmaets timelønninger til eksempelvis 2.500 kroner, svarer det i denne periode til udgifter alene til DLA Pipers advokater for 277.500 kroner. Hertil må forventes yderligere udgifter i forhold til andre former for services, som eksempelvis modtagelse og videresendelse af breve, DLA Piper har udført for Movia.

Læs også : 2.1 million kroner i årsløn til direktør – hvis offentlige trafikselskab bløder økonomisk og skærer kraftigt ned på ruterne

På Journalista.dk har vi nu igen måttet klaget over, at Movias embedsmænd nægter at udlevere oplysninger omkring DLA Pipers regninger. Derfor skal Ankestyrelsen nu for tredje gang tage stilling til reelt samme spørgsmål, efter to gange at have underkendt Movias juridiske vurderinger og andre påstande.

Fakturaer fra DLA Piper til Movia

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*