DR-boss scorede bonus oven i millionløn : Du skal spørge alle andre end mig

Del artiklen her:

Lige så hurtige DRs topfolk er til at sikre sig bonusser, lige så besværlige er de at få i tale, når det handler om udbetalingernes årsag.

– 957.799 kroner.

Så meget fik Danmarks Radios eventchef, Henriette Ladegaard-Pedersen, i grundløn i 2017, når der sker medtagelse af de pensionsindbetalinger, som det statslige medie også fast sætter ind på hendes konto. Men derved stoppede lønudbetalingerne ikke i 2017, for Henriette Ladegaard-Pedersen sikrede sig nemlig også en bonus, der stod licensbetalerne i 50.000 kroner. Derved sikrede DR-medarbejderen sig før skat i 2017 en årsløn, som nåede lige over millionen.

Det for at bestride en stilling, som hun tidligere overfor Journalista.dk har oplyst, hun opnåede på trods af, at den ikke blev slået op. I stedet blev hun ansat via det, som hun beskrev som ”intern omplacering og organisationsændring” uden nærmere at definere, hvad det bestod i.

Læs også : Millioner af kroner ikke nok for DR-chefer : Scorede også bonusser i 2017

Lige så lidt indsigt det er muligt at få i hvordan den interne omplacering foregik i forbindelse med Henriette Ladegaard-Pedersens ansættelse som eventchef, lige så svært er det at finde ud af, hvorfor hun fik sin bonus på 50.000 kroner.

Det fremgår nemlig ikke af de aktindsigter opnået af Journalista.dk Danmarks Radio, ligesom Henriette Ladegaard-Pedersen heller ikke selv er særligt meddelsom.

Svar fra Henriette Ladegaard-Pedersen

 

Kollega scorede markant bonus oven i den faste millionløn

Således oplyser hun i en kortfattet mail til Journalista.dk, at hun ikke har de store kommentarer :

– Jeg vil bede dig om ikke at rette forespørgsler direkte til medarbejdere, men benytte DRs officielle system til at opnå aktindsigter og får forklaringer herpå.

Det på trods af, at DR Jura, som udleverede aktindsigterne, ikke ønsker at oplyse, hvorfor Henriette Ladegaard-Pedersen skulle tildeles sin bonus.

Læs også : DRs jurister fik nok : Blokerede for at Mette Bocks datter kunne blive ansat under hende

Hun var dog ikke den eneste hos Danmarks Radio, som på trods af en aflønning i millionklassen, sikrede sig en ekstra udbetaling i 2017. Det var også tilfældet for Peter Rosberg, planchef hos Danmarks Radio, der ud over de faste udbetalinger fra Danmarks Radio på 1.136.112 kroner også i 2017 sikrede sig en bonus på 50.000 kroner.

Oversigt over løn og bonusser for Henriette Ladegaard-Pedersen og Peter Rosberg i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*