DR erkender : Johannes Nymark reklamerer ulovligt for optiker og tøjfirma – og det er stoppet

Del artiklen her:

Om mindre end 14 dage løber det danske Melodi-Grand-Prix af stablen i Aalborg, hvor Johannes Nymark udgør halvdelen af værtsparret. Det sker samtidig med at man fra Danmarks Radios side nu erkender, at han uretmæssigt har brugt sin værtsrolle til at reklamere for forskellige firmaer.

Johannes Nymark Danmarks Radio

Medarbejdere på DR må ikke udnytte deres stilling til at opnå private fordele. Det samme gælder redaktioner eller enheder, der forsøger at opnå særlige ydelser eller fordele i kraft af deres tilknytning til DR.

Så klart lyder en af grundreglerne i Danmarks Radios såkaldte etiske regelsæt, der har den helt klare tommelfingerregel, at enhver form for modtagelse af gaver og andre lignende reklameindslag, skal være godkendt af modtagerens overordnede. Eneste reelle undtagelse er, hvad man kunne kalde for mindre gaver, der typisk gives i forbindelse med fødselsdage – hvilket vil sige eksempelvis to flasker almindelige rødvin.

Læs også : DR-vært ser stort på reglerne : Reklamerer for optiker og tøjmærke til Melodi-Grand-Prix

For at undgå at andre med forbindelse til Danmarks Radio gør brug af DR i reklamemæssigt øjemed, gælder kravet også dem, der løst er tilknyttet statsmediet. Det drejer sig eksempelvis om freelancere som Johannes Nymark, som også fungerede som vært på MGP sidste år.

Instagramopslag fra Johannes Nymark

 

DRs presseafdeling : Det er en overtrædelse

Kravet om at man ikke må bruge forbindelser til DR i reklamemæssigt øjemed, synes dog langt fra at være ét, som Johannes Nymark har taget til sig. Tidligere på dagen kunne Journalista.dk således afslører, at han via opslag på det sociale medie Instagram, har indrykket flere opslag, hvor han reklamerer for en nordsjællandsk optiker.

Læs også : Forskelsbehandlingen fortsætter blandt DRs værtsbyer – millionregninger sendes videre til skatteyderne

Det er både sket ved at opslagene har henvist til Nymarks værtsrolle på det forestående Melodi Grand Prix den 10. februar, ligesom det via blandt andet hashtags er muligt at klikke sig videre til sponsoreren. På samme måde fremgår det også af Instagram-opslag, hvem det er, som klæder Johannes Nymark på under MGP-et næste lørdag.

Læs også : 3.700.000.000 licenskroner ikke nok for DR : Nordjyder betaler millioner for at holde MGP

I en kortfattet email til Journalista.dk oplyser Danmarks Radio via sin presseafdeling, at Johannes Nymark har handlet i strid med reglerne :

– Det er en fejl, som der nu er blevet rettet op på. Det er korrekt, at det ikke er inden for DRs etiske retningslinjer.

Det fremgår dog ikke om og i givet fald hvilke konsekvenser, som Johannes Nymarks fremgangsmåde vil få for ham.

Hverken Johannes Nymark eller optikerfirmaet han reklamerer for, er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser. Allerede i forbindelse med Journalista.dks henvendelser til Johannes Nymark, forsvandt opslagene dog fra hans Instagram-profil.

Opslag fra Johannes Nymark

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*