DR lovede at skære voldsomt ned på brugen af taxa – fortsætter alligevel med at sende kæmpe millionregning videre til licensbetalerne for hyrevognskørsel

Del artiklen her:

På Danmarks Radio er de storforbrugere af taxaer. Både når det handler om at bringe medarbejdere frem og tilbage mellem arbejdsplads og bolig, men også når det handler om gæsters besøg hos statsmediet.

Danmarks Radio

– Selvom det virker som mange penge over en årrække, synes jeg faktisk, vi bruger taxa med mådehold.

Sådan lød det sommeren 2016 fra Lasse Bastkjær Jensen, kommunikationschef hos DR, da han overfor BT kommenterede på Journalista.dks afsløringer om et kæmpe taxaforbrug hos det licensfinansierede mediehus. Et forbrug som i perioden mellem 2011 og begyndelsen af 2016 havde kostet licensbetalerne 30 millioner kroner, eller hvad der svarede til et gennemsnitligt forbrug på lige under 6 millioner kroner om året. Overfor BT oplyste Lasse Bastkjær Jensen samtidig, at man dog på trods af et erklæret mådehold af udgifterne til taxaer, ville skære afgørende ned på brugen af hyrevogn.

Læs også : Danmarks Radio amok i taxaer : 30.000.000 kroner brændt af på 5 år

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har dette langt fra været tilfældet. Heller ikke i 2018, hvor det statslige mediehus igen havde iøjnefaldende udgifter forbundet med brugen af taxaer.

Udtalelse fra DR Jura om taxaforbrug i 2018

 

DR fastholder millionforbrug af taxaer

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser til Journalista.dk, at man sidste år brugte 3.847.550 kroner, når det handlede om at køre med taxaer. Et forbrug der ikke kun afspejler udgifterne til gæster der medvirker i DRs forskellige programmer, men også de medarbejdere hos det licensfinansierede mediehus, der på arbejdsgiverens regning bliver kørt frem og tilbage til arbejdet.

Læs også : DR fortsat taxaamok : Kørte for mange millioner i 2016 – og det fortsætter i 2017

Overfor Journalista.dk forklarer DRs juridiske afdeling, DR, i en email forbruget på denne måde :

– DR meddeler dig aktindsigt og kan oplyse, at DR’s udgifter til taxa i 2018 udgjorde kr. 3.847.550,71. Det skal pointeres, at beløbet inkluderer alle former for taxakørsel i DR-regi, herunder kørsel af medvirkende i DR’s programmer, og på alle DR’s lokationer, det vil sige inklusive DR’s distrikter.

Læg også : DR lovede at skære ned på kæmpe taxaforbrug : Brugte alligevel for mange millioner kroner i 2017

Forbruget på de næsten 4 millioner kroner til taxaer i 2018 kommer i forlængelse af, at DR i 2017 brugte 4.376.493 kroner på denne transportform. Et beløb der dog var mindre, end hvad udgifterne lød på i 2016 – da DR her kørte i taxa for 5.739.350 kroner.25

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*