Drabsforsøg uden betydning : Udlænding får alligevel tidsubegrænset opholdstilladelse

Del artiklen her:

Selv om der er tale om en alvorlig forbrydelse der kan give op flere års ubetinget fængsel, får det i første omgang ikke konsekvenser for en udlænding i forhold til at opholde sig i Danmark.

Et af de store spørgsmål i udlændingedebatten igennem de seneste år har været, hvor alvorlig kriminalitet en udlænding skal begå, før denne risikerer at få inddraget sin opholdstilladelse. En diskussion der blandt andet er rejst i forlængelse af, at modstanderne af udvisninger af udlændinge dømt for kriminalitet har frygtet, at der alene har skullet bagateller til.

Men som det fremgår af en opgørelse fra Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek til Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti i forbindelse med et såkaldt §36-spørgsmål, synes dette langt fra at være tilfældet.

I svaret oplyser Kaare Dybvad Bek, at det fremgår af en aktuel sag, at det langt fra er tilstrækkeligt at være sigtet for drabsforsøg, for at få inddraget eller nægtet en tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark. Således fortæller socialdemokraten, at udlændingen stadig befinder sig her i landet, mens sagen står på.

Lige som det også fremgår af svaret, der indeholder en række afgørelser fra Udlændingestyrelsen i 2023 og 2024, at det reelt synes at være nødvendigt med en egentlig udvisningsdom, før en udenlandsk statsborger får inddraget sin opholdstilladelse. På samme måde som det heller ikke synes tillagt den store betydning, hvis en udenlandsk statsborger tidligere er blevet idømt fængselsstraffe.

Det kan eksempelvis ses af en dom tilbage fra 2013, hvor en udenlandsk statsborger blev idømt fængsel i 1 år og 3 måneder for røveri, men alligevel blev tildelt tidsubegrænset opholdstilladelse den 5. december 2023. Samme dag nåede Udlændingestyrelsen desuden frem til, at en udlænding der i 2014 blev idømt en behandlingsdom for trusler, også skulle tildeles en tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark.

 

Andre artikler om integration og immigration

Hummelgaard giver op overfor syrisk bande af børn bag voldsomt gaderøveri i Aarhus

Syrer sigtet – og nu dømt – for voldtægter af piger: Alligevel tildelt familiesammenføring – helt efter bogen

Stine Bosse kræver integration af udlændinge: Bor i herskabsvilla på gade kun med etniske danskere

Pris for at hænge redningsveste op i vinduerne på kunstmuseum : 353.607 kroner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*