Ekstra millioner til forgyldt embedsmand : Kommunal direktør scorer gigant bonus

Del artiklen her:

Niels Thygesen er måske ikke et navn, der siger ret mange ret meget udenfor Furesø Kommune. Men han står alligevel til i slutningen af februar at modtage en bonus, som statsministeren skal arbejde et år for at opnå.

– Du skal ikke blot flyve højt men også evne at lande sikkert. Du er derfor struktureret og vedholdende. Du behøver ikke at være faglig i dybden men du værdsætter arbejdet med den fysiske udvikling og du har ideelt set en god fornemmelse for planarbejdet og god myndighedsbehandling

Sådan lyder en del af det stillingsopslag, som Furesø Kommune via et konsulentfirma har slået op. Det for at finde frem til en ny By- og kulturdirektør, som forventes at tiltræde i løbet af vinteren. Det sker ifølge opslaget til en årsløn på omkring 1.1 millioner kroner, hvortil dog kommer kommunens pensionsordninger.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

Årsagen til at Furesø Kommune er på udkig efter en ny direktør er, at den nuværende, Niels Thygesen, stopper i sin stilling efter 9 år på posten. En fratræden som dog ikke bliver en billig oplevelse for skatteyderne, for de skal nemlig i dén grad til lommerne.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Furesø Kommune.

Udtalelse fra Furesø Kommune om bonus for åremålsansættelse

 

Årsløn som Lars Løkke – i bonus

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk skyldes skatteydernes ekstraomkostninger, at Niels Thygesen i forbindelse med sin ansættelse sikrede sig en åremålskontrakt. Det vil sige hvor aftalen som udgangspunkt kun løber i en bestemt årrække, men hvor der dog kan ske indtil flere forlængelser, hvis parterne er enige om det.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

Aftaler af denne type har dog den konsekvens for skatteyderne, at de tvinges til at betale forskellige former for bonus ved udløbet af en åremålsansættelse. Det uanset om ansættelsen stopper i forbindelse med udløbet, eller om parterne vælger at forlænge samarbejdet.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Det første er tilfældet for Niels Thygesen, som dog på vej ud af døren fra Furesø Kommune modtager en bonus på 12 måneders løn. Ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, svarer det 1.460.832 kroner. Det var nemlig det beløb, som embedsmanden sikrede sig i 2016, når der sker medtagelse af engangsudbetalinger og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Dermed har Niels Thygesen sikret sig en bonus, der ligger i samme klasse som statsministerens årsløn, da Lars Løkke Rasmussen aktuelt tjener omkring 1.500.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*