Embedsmænd dækker over dømt dommer : Nægter at oplyse hendes navn

Del artiklen her:

Hvilken dommer der blev dømt for upassende optræden er ikke noget, som et kommunalt ejet og drevet busselskab mener, offentligheden har krav på at vide.

Hvis du for fremtiden skal møde op til en retssag i det storkøbenhavnske område, er det langt fra usandsynligt, at din sag vurderes af en retsassessor, hvilket svarer til niveauet lige under byretsdommere og med mulighed for på egen hånd at udstede kendelser og afsige domme, der tidligere på vinteren blev dømt for upassende optræden. Det af den såkaldte Særlige Klageret, der tager stilling til, om dommere og andre ansatte hos landets domstole handler på en måde, man kan forvente af højtstående medarbejdere i retssystemet.

Læs også : Dommer kørte uden billet og angreb kontrollør : Jeg er dommer, kender dig godt og behandler dit firmas retssager – og du er selv ude om vold begået mod dig

Men som Journalista.dk omtalte tidligere på vinteren, har det ikke været tilfældet for en københavnsk retsassessor. Således har Den Særlige Klageret fastslået, at det ikke var i orden, da hun blandt andet skulle have antydet overfor et voldsoffer, at han selv havde været ude om vold begået mod ham. På samme måde som Den Særlige Klageret heller ikke fandt det acceptabelt, at retsassessoren forsøgte at tale sig ud af en bøde, fordi hun påberåbte sig sit arbejde.

 

Embedsmand : Optræden i fritiden fritager for offentliggørelse af identitet

I forlængelse af offentliggørelsen af dommen fra Den Særlige Klageret, har vi på Journalista.dk forsøgt at finde frem til, hvem den pågældende retsassessor er. Det blandt andet for at få af- eller bekræftet, om der er tale om samme asessor, som tidligere er fremkommet med markante udtalelser overfor en efterladt ved Skifteretten på Frederiksberg.

Læs også : Skandaleramt dommer hånede sørgende efterladt : Godt du ikke har flere forældre der kan dø

Et af de steder vi foreløbigt har forsøgt at få svaret, er hos det storkøbenhavnske trafikselskab Movia, som tidligere har været involveret i sager med deltagelse af den dømte retsassesor. Men fra en embedsmand hos det kommunale trafikselskab lyder det, at man ikke mener at offentligheden har krav på at kende til retsassesorens identitet :

– Baggrunden for, at Movia ikke udleverer oplysninger om retsassessorens identitet, er, at klagerettens kritik af retsassessoren til dels vedrører et forhold udvist uden for tjenesten.

Del artiklen her:
5 Comments

  1. Her i Danmark findes der ikke noget som hedder hemmelige domme, så du bør altid kunne få udleveret en udskrift (fotokopi) af dommen.

  2. Fortsæt endelig – vi er mange der ikke længere tror på glansbilledet af Danmark, som værende landet uden eller næsten uden korruption.

    • Tja… nu vi snakker om korruption, så har vi jo haft en statminister, der ligefrem havde gjort det til en sport, at sørge for nogle attraktive fordele til hans rige venner, mod at de gav ham nogle milde gaver, og jeg kan egenlig godt forstå, at dem længere nede i systemet tænker, at hvis han kan, så kan de også.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*