Igen igen : P3 ansætter venner af huset – uden andre kan byde ind på attraktive stillinger

Del artiklen her:

Lige så stor åbenhed DRs journalister kræver hos alle andre, lige så lukket er statsmediet, når det handler om ansættelserne af sine egne studieværter.

Stiller man ind på programmer som Kontant og Pengejægerne, er kravet helt klart fra Danmarks Radios journalister : Dem der frivilligt eller ufrivilligt lader sig interviewe, skal give et fuldstændigt og ærligt svar – for ellers taler alt for, at de forsøger at skjule afgørende oplysninger.

Derfor skulle man måske også tro, at Danmarks Radio selv ville gå forrest, når det handler om at udlevere oplysninger om sin daglige drift. Men specielt i forhold til statsmediets radiomæssige flagskib, P3, synes dette langt fra at være tilfældet.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at P3-medarbejderne ansætter hinanden uden jobopslag. På den måde er det reelt kun dem, der i forvejen har kontakterne i orden på Danmarks Radio, der kan komme i betragtning til stillinger, som typisk ligger med en månedsløn på 50.000-60.000 kroner.

 

Ansat – sammen med kollegaerne – i al hemmelighed

Fremgangsmåde er stadig aktuel, efter Maria Josefine Madsen, der normalt omtales som JoJo, på et ukendt tidspunkt har fået vekslet en tidsbegrænset stilling på ét år som studievært på P3s morgenhold, til nu at være fastansat. En fastansættelse der er sket, uden at hendes stilling har været slået op.

Læs også : DR fortsætter ansættelserne af studieværter på P3 uden jobopslag : Helt morgenhold ansat i al hemmelighed – igen

Fra statsmediets juridiske afdeling, DR Jura, lyder det i en email, at helt specielle forhold skulle have gjort sig gældende i forhold til, hvorfor Maria Josefine Madsen er blevet fastansat, uden at den skatteyderfinansierede radiostation har ladet andre byde ind på opgaven :

– Ifølge DR’s retningslinjer kan værter under særlige omstændigheder ansættes uden stillingsopslag. Det forudsætter, at der er særlige hensyn som gør sig gældende (eksempelvis at værten har været med til at udvikle formatet, at der er en særlig konkurrencesituation omkring den pågældende vært eller lignende, samt at man i forvejen har undersøgt, om der findes andre alternative kandidater til stillingen). Maria Josefine Madsen er blevet ansat uden stillingsopslag.

Læs også : P3-vært forfremmet : DR nægter at fortælle af hvem – efter ansættelse uden jobopslag

Maria Josefine Madsen startede sin karriere på Danmarks Radio i 2019, hvor hun sammen med resten af P3s morgenhold, blev ansat i al hemmelighed.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*