Endnu engang : P3-vært ansat uden jobopslag – erstatter studievært som også blev ansat uden om systemet sammen med resten af morgenholdet

Del artiklen her:

Samtidig med at DRs journalister igen og igen kræver fuld åbenhed hos alle andre, besættes nogle af landets mest attraktive stillinger indenfor radioverdenen på en måde, så kun statsmediets i forvejen udvalgte, kan få lov til at byde ind.

I slutningen af marts i år, kunne Liva Manghezi offentliggøre, at hun var blevet ansat som morgenvært på P3. Det i stilling der var blevet ledig, efter at den hidtidige vært, Maria Josefine Madsen også kendt som JoJo, var gået på barselsorlov.

Men forud for Liva Manghezis tiltræden var gået et forløb, som i høj grad kendetegner, hvad Journalista.dk tidligere har kunnet afdække omkring ansættelsen af studieværter på den statslige radiokanal. Nemlig at DR på trods af at være et skatteyderfinansieret medie, ikke slår en række af sine stillinger op.

Læs også : P3-vært forfremmet : DR nægter at fortælle af hvem – efter ansættelse uden jobopslag

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har modtaget i forholdene omkring ansættelsen af Liva Manghezi. Herunder også i forløbet, der gik forud for selve tilknytningen.

 

Ansat efter audition – som ikke blev slået op

Et forløb som i dén grad må anses for at være interessant, efter at Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, at ansættelser af studieværter på P3, langt fra har fulgt de krav, der ellers normalt stilles indenfor den offentlige sektor. Her er forudsætningen, at stillingerne bliver slået op – så alle interesserede på den måde, har mulighed for at byde ind.

Læs også : DR fortsætter ansættelserne af studieværter på P3 uden jobopslag : Helt morgenhold ansat i al hemmelighed – igen

På P3 har normen omvendt været, at studieværterne har ansat hinanden. Vel og mærke på en måde, så det kun har været dem studieværterne på forhånd havde kendskab til, der har kunnet betragtning. Det til stillinger der ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, typisk står skatteyderne i omkring 600.000 kroner om året.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Fremgangsmåden med at det kun var potentielle studieværter DRs organisation på forhånd kendte til, blev også brugt ved ansættelsen af Liva Manghezi. Således oplyser DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling, i en email til Journalista.dk, at Manghezi blev ansat efter en audition. Her blev hun valgt foran 9 andre kandidater, der også var specielt indbudt af DR.

Forgængeren på posten, Maria Josefine Madsen, blev lige som resten af sit morgenhold, ansat uden jobopslag.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Liva Manghezi lyder som den rette støbning til den kanal.

    Licens er noget DR bruger til at gøre integrationen til en succes.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*