Falsk doktor fra Stanford slår til igen: Scorer nye kæmpekontrakter med offentlige myndigheder

Jan Andersen nummer tre fra venstre - pressefoto fra Dansk Skak Union
Del artiklen her:

Det er ikke kun ved kommunale skakprojekter i Danmark og boksekurser for det grønlandske Selvstyre, at Jan Andersen har gjort brug af en ikke-eksisterende ph.d.-titel fra det verdensberømte Stanford University. Det gør sig aktuelt også gældende, når han holder kurser for arbejdsløse med opbakning fra uddannelsesinstitutionen Cphbusiness, jobcentre og arbejdsløshedskasser.

Vi skal ikke mange måneder tilbage, før den helt store danske mediehistorie var Katherine Diez. Det fx efter hun blev afsløret i, at hun gjorde brug af akademiske grader fra Københavns Universitet, som hun ikke havde opnået.

Freelancejournalistens noget lemfældige omgang med titler, må dog langt fra anses for at være enestående, da misbrug af denne type overraskende ofte forekommer. Endda kan der være tale om, at den samme person ad flere omgange misbruger samme ikke-eksisterende titler – og har succes med det.

Tilbage i 2017 kunne Journalista.dk i samarbejde med det daværende Ugeposten i Gribskov, der siden er blevet en del af Sjællandske Medier, afsløre, at Jan Andersen i forbindelse med opnåelsen af millionkontrakter med hovedsageligt nordsjællandske kommuner, ikke kun havde gjort brug af en doktortitel fra Stanford University, han aldrig havde opnået. Men også i sit salgsmateriale urigtigt påstod, at han havde et samarbjede med førende danske eksperter indenfor uddannelsesområdet.

Nu kan vi så afdække, at Jan Andersen stadig gør brug af en ph.d.-titel, uanset at han overfor os erkender, at han aldrig har haft en sådan. Det når han indgår store aftaler med skatteyderfinansierede organisationer, samt har kontakt med offentlige myndigheder. Hvilket også var tilfældet, da han sikrede sig en iøjnefaldende kontrakt med det grønlandske Selvstyre i forhold til kurser indenfor skak-boksning.

Aktuelt sker det via selskabet NIS2 Consulting, som han driver sammen med Tue Hellstern – ved siden af dennes job som underviser på en professionshøjskole.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*