Fattig kommune giver direktør 1.5 millioner kroner – for at fuldføre sin kontrakt

UCSYDs pressefoto af Carsten Vilhelm Olesen Lund
Del artiklen her:

Samtidig med at kommunens politiske ledelse ifølge eget udsagn er flov over dens økonomiske situation, bliver der udbetalt markante gyldne håndtryk til toppen af embedsværket, når det forlader sine stillinger.

– Jeg skammer mig, det er ikke sjovt det her. Jeg gik på valg på at udvikle hjemmeplejen og forholdene for de ældre og for bedre vilkår for vores medarbejdere, det er ikke det, jeg gør i dag.

Sådan lød det fra Stefan Lydal, udvalgsformand for social-, senior- og handicapudvalget for Dansk Folkeparti i Sønderborg Kommune, da han i slutningen af maj i år, udtalte sig til statsmediet TVSyd. Det i forbindelse med en demonstration i den sønderjyllandske by, da der skulle foretages en række nedskæringer indenfor områder, der typisk omtales som kernevelfærd – såsom syge, gamle og skolesøgende børn.

Alligevel fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Sønderborg Kommune, at den ikke synes at have store økonomiske udfordringer, når det handler om udbetalinger af gyldne håndtryk. Vel og mærke fratrædelsesgodtgørelser der kommer til udbetaling, alene fordi modtageren har fuldført sin kontrakt.

Det skete hos Sønderborg Kommune sidste år for Carsten Wilhelm Olesen Lund, der indtil sin fratræden fra den sønderjyske kommune, havde rang af direktør for Børn, Uddannelse og Sundhed. Da han forlod jobbet skete det med 1.473.675 kroner ekstra på lommen oven i den almindelige aflønning, fordi hans åremålsansættelseskontrakt udløb.

En kontraktstype der for en 7-8 år siden trak store overskrifter, fordi embedsmænd på den måde sikrede sig en ekstra årsløn. Vel og mærke ikke nødvendigvis i forbindelse med, at de forlod deres stillinger – for i noget nær det uendelige kunne de få kontrakterne fornyet på minimum samme vilkår som før.

Derfor lød kravet også fra såvel Christiansborg som kommunerne og regionerne, at bonusser af den type som Carsten Wilhelm Olesen Lund modtog i 2022, skulle være et overstået kapitel.

Carsten Wilhelm Olesen Lund kom dog ikke til at gå arbejdsløs, efter han forlod Sønderborg Kommune. Således er han i dag ansat som chef for Institut for samfund og kommunikation på uddannelsesinstitutionen

 

Andre artikler om Sønderborg Kommune

Byråd tog på luksushotel – for at diskutere gigantiske nedskæringer

Fest på direktionsgangen hos sønderjysk kommune : Embedsmænd med millionløn scorer kæmpebonusser

Kommune havde ikke råd til at bruge 425.000 kroner til cykelløb – mens naboerne betaler langt mere

Sønderborg Kommunes oplysninger om 2022-lønforholdene for Carsten Vilhelm Olesen Lund

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*