Fest på direktionsgangen hos sønderjysk kommune : Embedsmænd med millionløn scorer kæmpebonusser

Del artiklen her:

Sønderborg Kommunes slogan er ”Ubegrænsede muligheder”. Det synes bestemt at være tilfældet, når det handler om embedsmændenes muligheder for at score kæmpe bonusser – for at fortsætte i deres egne jobs.

– Det potentiale vil vi gerne se lidt nærmere på og forsøge at hente bare halvdelen af over de næste to år – altså omkring 50 millioner kroner, som så kan tilføres for eksempel ældreområdet og styrke de pressede folkeskoler.

Sådan lød det fra Venstres politiske ordfører i Sønderborg Kommune, Peter Hansen, da han i september 2017 overfor Jyske Vestkysten redegjorde for de besparelser, han på vejne af sit parti lagde op til. Det i forbindelse med en gennemgang af administrationsudgifterne i Sønderborg Kommune i forhold til, hvad landets andre kommuner var i stand til at drive deres butik for. Ifølge Venstre-manden var problemet også, at man indenfor de seneste år havde ansat langt flere medarbejdere, end man havde sagt farvel til.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

En anden mulig besparelse på det kommunale budget, kunne være de store bonusser, kommunen udbetaler til sine direktører. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Sønderborg Kommune, er det en ganske givtig arbejdsplads at være tilknyttet.

I hvert fald hvis man tilhører kommunens absolut øverste embedsmandslag.

Sønderborg Kommunes oversigt over direktører med kommende bonusser

 

Vicekommunaldirektør scorer ekstra million i 2020

For ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har den absolutte top hos Sønderborg Kommune ikke kun sikret sig årlige milliongager. De er nemlig også blevet ansat på såkaldte åremålskontrakter, som forgylder dem endnu mere, hvis de bliver på deres pind kontrakterne ud.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

Det drejer sig om vicekommunaldirektøren Carsten Lund og de to direktører Bente Larsen og Inge Olsen, hvor det dog er Carsten Lund, som står til den største bonus. Den kommer til udbetaling nytåret 2020/2021, hvor han vil modtage 9 måneders ekstra løn. Dermed kommer bonussen op omkring millionen, da vicekommunaldirektøren aktuelt tjener 119.478 kroner om måneden. De to andre direktører må nøjes med 6 måneders bonus, hvilket dog allerede kommer til udbetaling senere på året. Først til Bente Larsen, som i midten af februar efter blot 5 års ansættelse har gjort sig fortjent til en bonus på 660.000 kroner. Lidt mere er der til Inge Olsen, når hun den 31. maj modtager sin ekstrabetaling i anledning af, at hun kan fejre 9 års ansættelse i sin nuværende stilling.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Skulle topembedsmændene bliver fyret inden de fuldbyrder deres kontrakter, behøver de dog ikke at lide nogen økonomisk nød af den grund. For i sådanne situationer vil de typisk være sikret et års løn ud over det opsigelsesvarsel, der i øvrigt måtte gælde for dem.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. det er utroligt at der bliver udbetalt bonus når man gøre sit arbejde godt, det skulle være en selvfølge. I stedet for skulle man fyres med alm. varsel, hvis man ikke gør sit
    arbejde godt. Der skal ikke være bedre rammer i det offentlige end i det private erhvervsliv – Bild ikke mig ind at offentlige ansatte er dygtigere end folk i det private erhvervsliv – jeg vil sige tværtimod i de fleste tilfælde

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*