Fed tjans : Mette Frederiksens fuldtidsansatte taleskrivere skriver 1½ tale om måneden – til sammen

Pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Når Statsministeren holder en af sine sjældne offentlige taler, må formodningen være at den er særdeles velforberedt.

Tidligere på året fik Mette Frederiksen ny taleskriver, efter at hun sidste efterår sagde farvel til en anden fuldtidsansat medarbejder, hvis opgave det er at forberede denne type af offentlige optrædender. Det skete efter et længere ansættelsesforløb, der mundede ud i at Statsministeriet fik udlånt Sofie Kaae, der indtil da havde haft sin daglige gang hos Finansministeriet – hvor hun også arbejdede som fuldtidsansat taleskriver, hvilket skete for finansminister Nicolai Wammen.

Dermed blev Sofie Kaae kollega med Anita Furu, der efterhånden igennem en årrække har været ledende taleskriver for skiftende statsministre. Det vel og mærke i en stilling, som hun sikrede sig uden at den blev slået op.

Læs også : Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

Men hvorfor Statsministeriet fandt det nødvendigt at erstatte den fratrådte taleskriver, må dog til en vis grad anses for at være et åbent spørgsmål. Det når man ser på, hvor mange eller om man vil få taler, de to taleskrivere til sammen leverer til Mette Frederiksen.

Oversigt fra Statsministeriets hjemmeside over Mette Frederiksens taler i perioden maj 2020 til og med april 2021

 

Velbetalt job med begrænsede deadlines

Således fremgår det af Statsministeriets hjemmeside, at Mette Frederiksen i perioden mellem den 1. maj 2020 og 1. maj 2021 holdt 17 taler. Taler der ikke kun blev afholdt i meget forskellige sammenhænge, hvis omfang og betydning også må anses for at variere.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Blandt de 17 taler var således den julehilsen, socialdemokraten afsendte til Grønland den 18. december sidste år. Ligesom listen over taler forberedt af de to fuldtidsansatte taleskrivere, også tæller en videooptræden i forbindelse med FH-døgnet den 30. oktober sidste år.

Læs også : Mette Frederiksen skal have endnu en taleskriver – kollegaen tjener 900.000 kroner om året

På trods af at de to fuldtidsansatte taleskrivere alene til sammen skriver omkring 1½ tale til Mette Frederiksen om måneden, er der alligevel tale om et ganske indbringende job. Således viser aktindsigter, at deres samlede aflønning i 2020 stod skatteyderne i lige omkring 1.7 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*