Fyret for udbudsfusk i milliardklassen : Scorer alligevel millioner af kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

Claes Brylle Hallqvist blev fyret fra sin topstilling på Bispebjerg Hospital efter det, som må anses for historisk hård kritik af et udbudsforløb. Alligevel kan han forlade jobbet som en holden mand.

Bispebjerg Hospital Claes Brylle Hallqvist

– Det er en meget ulykkelig og alvorlig sag. Der er begået fejl i processen. Det falder i sidste ende tilbage på Claes Brylle Hallqvist som ansvarlig for organisationen.

Sådan lød det fra Lars Gaardhøj, formand for den politiske følgegruppe for byggeriet på Bispebjerg Hospital, da han i slutningen af januar overfor Jyllands-Posten kommenterede på fyringen af hospitalets underdirektør, Claes Brylle Hallqvist. Embedsmanden blev i første omgang tilbage i november fritaget for tjeneste i forbindelse med, at det såkaldte Klagenævn for Udbud vurderede processen omkring et udbud til omkring 1.6 milliarder kroner, til at være noget nær historisk elendig. 

Læs også : Mens DRs top scorer millioner : Freelancere sættes på sulteløn

Men selv om Claes Brylle Hallqvist først blev fritstillet og efterfølgende fyret fra sit job som projektdirektør og vicedirektør på Bispebjerg Hospital som følge af de iøjnefaldende brud på udbudsreglerne, medfører det alligevel ikke, at han mister en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Bispebjerg Hospital.

Fratrædelsesordning for Claes Brylle Hallqvist

 

Specielle chefaftaler kan have sikret gyldent håndtryk

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk blev det i forbindelse med fyringen af Claes Brylle Hallqvist aftalt, at han skulle modtage ét års løn – samt blandt andet de medfølgende pensionsindbetalinger. Det betyder at skatteyderne i alt må af med 1.390.325 kroner til Claes Brylle Hallqvist, uanset at han må anses for at have spillet hovedrollen i en af de største skandaler, det offentlige Danmark har været en del af i forhold til overholdelse af udbudsregler.

Læs også : Stærkt venstreorienteret borgmester forlod frivilligt politik for millionjob – og scorede samtidig kæmpe eftervederlag

En stor del af forklaringen på Claes Brylle Hallqvists store fratrædelsesgodtgørelse kan findes i de specielle forhold, der gælder for topledere indenfor den offentlige sektor. De er typisk ansat på kontrakter, hvor de som minimum er sikret et års løn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, hvis de bliver fyret. Kun ved det som ofte omtales som ”grov misligholdelse”, bliver fratrædelsesgodtgørelsen skåret helt eller delvist væk.

Læs også : Pengene rullede for DR-undersøgelse : Revisorer scorede millioner på rapport om statsmedies økonomi

Åbenbart er det således ikke grov misligholdelse af ansættelsesforholdene, når den ansvarlige for overholdelse af udbudsregler ved opførelse af bygninger i milliardklassen, bliver fanget i ikke at løse sin opgave på bare en nogenlunde tilfredsstillende måde.

Lønforhold for Claes Brylle Hallqvist i 5 seneste år

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*