Grønlands elite brugte flere hundrede tusinde skattekroner på sin egen håndboldfest – mens hjemløsheden eksploderer

Del artiklen her:

Selv om det grønlandske kvindelandshold i håndbold blev absolut sidst ved VM-turneringen i december, var der alligevel markant opbakning på tribunerne fra blandt andet regeringschefen Müte B. Egede.

Lige under 500 hjemløse.

Det antal nåede en optælling foretaget i 2022 af det grønlandske universitet Ilisimatusarfik frem til, der på daværende tidspunkt ikke havde tag over hovedeti Grønland.

Det ud af et samlet antal indbyggere på omkring 56.000 eller hvad der i runde tal svarer til, at 1 ud af 100 grønlændere er hjemløse.

Et antal og andel der formentligt ikke har ændret sig positivt siden, hvilket blandt andet kan ses ved, at Ilisimatusarfik netop har offentliggjort tildelingen af 4.8 millioner kroner til et projekt om hjemløshed, mens hovedstadskommunen Sermersooq tidligere på ugen åbnede 15 såkaldte forsøgsboliger for hjemløse.

Selv om en iøjnefaldende del af den grønlandske befolkning således kæmper for at få styr på helt basale nødvendigheder i deres tilværelse, syntes der ikke at være nogle smalle steder, da det handlede om forbruget hos den absolutte grønlandske elite, da den lagde vejen forbi vinterens VM i kvindehåndbold i Norge.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*