Direktør i fattig kommune stoppede frivilligt: Scorede 900.000 kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

Udbetalingen af det gyldne håndtryk kom i direkte forlængelse af store nedskæringer i Næstved Kommune, hvilket blandt andet ramte rengøringen hos en række af de svageste indbyggere i den sydsjællandske kommune.

– Efter otte gode år i Næstved Kommune har jeg valgt at stoppe som direktør den 1. december 2023.

Sådan lød meldingen sidste efterår fra Sven Koefoed-Hansen i et opslag på LinkedIN i forbindelse med, at han stoppede som direktør for Center for teknik og miljø i Næstved Kommune. Her slog han samtidig fast, at han efterfølgende ville fokusere på sit oprindelige fagområde indenfor skabelsen og vedligeholdelsen af bygninger.

Hvad Sven Koefoed-Hansen dog ikke kom ind på i sit opslag var, at han langt forlod den sydsjællandske kommune tomhændet. I stedet var der tale om, at de lokale skatteydere måtte til lommerne og udbetale ham et gyldent håndtryk – forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos kommunen.

Således fremgår det af de udleverede opgørelser, at Sven Kofoed-Hansen sidste år, selv om han fratrådte sin stilling i november, modtog en lønindkomst på 1.493.012 kroner samt en arbejdsgiverbetalt pension på 285.538 kroner.

Oven i kom fratrædelsesgodtgørelsen på 899.715 kroner, hvilket medførte en samlet indtjening sidste år til den fratrådte embedsmand på 2.678.265 kroner.

En udbetaling der kom på trods af, at Næstved Kommune ifølge eget udsagn kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes. Det i en sådan grad, at det eksempelvis har været nødvendigt at skære voldsomt ned på rengøringen blandt sine svageste ældre.

Samtidig er Næstved Kommune blandt de kommuner, der de seneste år har været fast ansøger til og modtager af den såkaldte fattigdomshjælp. En udligningsordning der sikrer, at også kommuner med økonomiske udfordringer, kan leverer samme grad af service overfor sine borgere, som bor i mere velstillede dele af landet.

 

Andre artikler om Næstved Kommune

Kommune følger Mette Fs eksempel : Sletter dokumenter i svindelsag

Fattig kommune satser millioner af kroner på Obama-besøg – og skærer ned på sine svageste indbyggere

Embedsmænd flere gange sendt på kursus i japanske skrifttegn – på skatteydernes regning

Centerchef opfandt påbud fra Arbejdstilsynet : Bagefter sendte han hundrevis på unødvendigt lommelygtekursus

Alternativ markedsføring : Næstved Kommune betaler for oprydning efter Grøn Koncert – over brandingbudgettet

Ligeglad med lovgivningen : Fattig kommune mørklægger prisen for Melodi Grand Prix-fest

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*