Byrådsmedlem vil udslette konkurrent til sin virksomhed – via sin stemme i byrådssalen

Gribskov Kommunes pressefoto af Daniel Frigast (C)
Del artiklen her:

Selv om det konservative byrådsmedlem Daniel Frigast erkender at drive en virksomhed som påstås at lide økonomiske tab som følge af en musikfestival, nægter han erklære sig inhabil i en afstemning i morgen, som afgøre dens overlevelse.

En af de helt klare grundregler indenfor den kommunale forvaltning, uanset om man er embedsmand eller byrådsmedlem, er, at man ikke deltager i beslutningsprocesser, hvor man selv har økonomiske interesser i udfaldet.

Har man det, får man status af at være inhabil, hvilket fratager én retten til at øve indflydelse.

Spørgsmålet er relevant i disse dage i Gribskov Kommune, hvis kommunalbestyrelse i morgen skal afgøre, hvorvidt det skal være muligt for festivalen Musik i Lejet at fortsætte driften. Det skyldes at dens tilladelser skal op til vurdering i kommunalbestyrelsen, der således reelt har magt til at beslutte, om en af Danmarks mest succesfulde festivaler kan fortsætte eller skal lukke.

Blandt Musik i Lejets absolut største kritikere er Daniel Frigast, der sidder i Gribskov Kommunes byråd for De Konservative. Ved siden af sit politiske hverv, driver han også en café sammen med sin kone, Sidsel Zachariassen.

Overfor flere medier har hun tidligere udtalt, at Musik i Lejet medfører store indtægtstab for caféen. Men som du kan hører i podcasten Bjørknæs placeret over og under denne artikel, medfører det dog ikke, at Daniel Frigast af den grund mener, han skulle være inhabil i behandlingen af festivalens fremtid.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*