Informationschef på kommunalt skandaleprojekt scorede kæmpebonus – men har absolut ingen kommentarer

Del artiklen her:

Hos Aarhus Letbane har man langt fra leveret det, som skatteyderne har betalt milliarder af kroner for. Alligevel har embedsmænd som letbanens informationschef, scoret meget store bonusser.

Jens Velling Aarhus Letbane

– Vi håber, at nogle af godkendelserne fra Odderbanen kan overføres til Grenaabanen, så godkendelsesprocessen dér kan blive kortere end tilfældet med Odder.

Sådan lød det i slutningen af juni fra Jens Velling, da han overfor TV2 Østjylland redegjorde for endnu en udsættelse af åbningen af det, der tidligere gik under navnet Odder Banen – den togmæssige forbindelse mellem Aarhus og forstaden Odder. En togforbindelse der for længst skulle have været genåbnet i forbindelse med, at forbindelsen blev overtaget af Aarhus Letbane. Men fordi Aarhus Letbane kun i meget begrænset omfang har været i stand til at omsætte de mange milliarder kroner skatteyderne har betalt dem til at udvikle togtrafikken, står Odders mange pendlere uden mulighed for at tage toget til Aarhus.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Et forhold der også går igen, når talen falder på en anden af yderpolerne i Østjylland. For også i Grenaa har de måttet se meget langt efter den åbning af letbaneforbindelsen til Aarhus, som Jens Velling endnu engang måtte udskyde overfor TV2 Østjylland.

Oversigt over modtagere af bonusser på Aarhus Letbane

 

Informationschef uden kommentarer

Men samtidig med de åbenlyse problemer med at få startet driften, har Jens Velling og en række af hans kollegaer på letbanen, ikke kun opnået særdeles markante lønninger. De har nemlig også sikret sig meget store bonusser, som for flers vedkommende har stået skatteyderne i langt over millionen.

Læs også : Aarhus Letbane om gennemsnitslønninger på 1.2 millioner kroner og gigantbonusser i 2017 : Der har været usikkerhed i ansættelsen

Ifølge opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos Aarhus Letbane, modtog Jens Velling i 2017 en grundløn på 585.440 kroner. Her til kom så arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 93.590 kroner, således at skatteyderne i alt blev pålagt at betale ham 679.030 kroner. Hertil kom så en bonusudbetaling på 281.530 kroner for arbejde, som informationschefen udførte i 2017 – svarende til en samlet indtjening dette år på 960.560 kroner.

Læs også : Lønfesten hos Aarhus Letbane langt større end først antaget – også i 2018 : Millionbonusser har stået i kø i skandaleprojekt

Men hvorfor Jens Velling modtog sin markante bonus, er dog ikke noget, som informationschefen har den store lyst til at fortælle til Journalista.dk. Således oplyser han i en email, at han ikke har nogle kommentarer.

Anonymiseret oversigt over lønninger hos Aarhus Letbane

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*