Kammeradvokaten amok i timeforbrug i Kasi-Jesper-sag : Brugte 860 advokattimer på at tabe i Højesteret

Del artiklen her:

Det blev en dyr affærer for skatteyderne, da Kammeradvokaten måtte stække våben i Højesteret i den såkaldte Kasi-Jesper-sag. Men omvendt var det private advokatfirma med monopolstatus særdeles velforberedt.

Kammeradvokaten kan på mange måder siges at være statens advokat, som fører de sager der enten bliver anlagt af eller mod staten. Men på trods af Kammeradvokaten kunne lyde som en statslig organisation, er det langt fra tilfældet. For der er nemlig tale om et privat advokatfirma, der også bærer navnet Advokatfirmaet Poul Schmith – og hvor en lang række advokater har rang af partnere og dermed medarbejdere, ligesom firmaet har ansat mere menige advokater, fuldmægtige og administrativt personale.

Hvor god en forretning det er at have rang af Kammeradvokat, kan man blandt andet se ud af Kasi-Jesper-sagen. En sag Kammeradvokaten førte på vegne af staten blandt andet i forhold til, om den tidligere storsponsor for blandt andet Brøndby IF, Jesper Nielsen, uretmæssigt havde anvendt sine sponsorater i forhold til at opnå skattemæssige fradrag.

Læs også : Mens arbejdsløsheden falder : Antallet af ansatte på jobcentrene stiger og stiger

Ikke kun fordi regningen for Kammeradvokatens arbejde i sagen som blev tabt ved Højesteret løb op i 2.3 millioner kroner, men også fordi statens advokater tilsyneladende havde noget nær uanede tidsmæssige ressourcer at trække på – betalt af skatteyderne.

Dele af Kammeradvokatens timeopgørelser i Kasi-Jesper-sag

 

Næsten 6 måneders fuldtidsarbejde for højt lønnet advokat

Første gang Kammeradvokaten fremsendte en regning til Skatteministeriet i forbindelse med Kasi-Jesper-sagen var den 12. april i 2015, hvor man opkrævede betaling for 6,4 timers arbejde. Også det efterfølgende år var det dog forholdsvist begrænset, hvor meget Kammeradvokaten arbejdede på sagen, inden det for alvor tog fart i 2017 og 2018.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Således kunne man eksempelvis den 10. november 2017 fremsende en regning på 125,7 timers advokatbistand den 10. november 2017, mens man få uger efter fulgte op med en ny faktura, der afregnede for 224,5 timers arbejde.

En anden periode med et iøjnefaldende timeforbrug var sommeren og efteråret 2018, hvor Kammeradvokaten fremsendte fakturaer den 10. august og 11. august. Regninger for henholdsvis 124,5 timer og 161,8 timers arbejde, hvilket var med til at gøre at skatteyderne i alt blev pålagt at betale for 859,5 timers advokatarbejde i forbindelse med Kasi-Jesper-sagen, selv om Kammeradvokaten tabte den i Højesteret.

Læs også : Borgmester brugte 445.000 kroner på bogpræsentation – nu nægter han at tale om det

Eller hvad der svarer til at de højt betalte advokater havde en medarbejder, der i et halvt år var ansat til ikke at lave andet, end at forberede sagen og fremføre den i retten.

Dele af Kammeradvokatens timeopgørelser i Kasi-Jesper-sag

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*