Kommunalt udvalg tog på turismeoplevelser på Island – men mener selv at det var arbejde det hele

Odder Kommunes pressefoto af Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget
Del artiklen her:

Da Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalg tidligere på sommeren tog på studietur til Island, var der luft i programmet til naturoplevelser, geysere, vandfald og oplevelsen af den islandske nationaldag. Men spørger man deltagerne på turen, var det arbejde det hele.

Odder Kommune Lone Jakobi Marianne Hundebøll

I dagene mellem den 16. og 19. juni i år, var der ikke den sædvanlige aktivitet omkring Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalg på det østjyske rådhus. Det skyldes at en stor del af udvalgets medlemmer med medrejsende embedsmænd, havde valgt at lægge vejen forbi Island. Det med det officielle formål, at man blandt andet ville undersøge islandske unges forhold til alkohol.

Læs også : Geysere, nationaldag og turistoplevelser : Kommune brugte langt mere end forventet på rejse til Island

Men som det fremgår af det fremsendte program for turen, var der også luft i programmet til andre noget mere turistmæssige oplevelser. Eksempelvis på turens første hele dag, hvor byrådsmedlemmerne og de medrejsende embedsmænd mellem klokken 8.30 og 13.30 havde programpunktet ”Tur i naturen”, hvilket inkluderede besøg ved vandfald og geysere. Efter frokost på en af byen Hafnarfjordurs førende restauranter, var der afsat tid til at politikerne og embedsmændene kunne opleve den islandske nationaldag, inden turen gik tilbage til Reykjavik.

Som det fremgår af opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos Odder Kommune, blev rejsen til Island samtidig dyrere, end hvad man først havde forventet. Således regnede byrådsmedlemmerne med, at de kunne komme på besøg på vulkanøen for mellem 45.000 kroner og 60.000 kroner – men skatteyderne endte med at betale 73.000 kroner.

 

Udvalgsformand : Rejsen var kun af faglig karakter

Spørger man deltagerne på turen hvorfor det eksempelvis var nødvendigt at afsætte en hel arbejdsdag til turistoplevelser, mener de selv, at det var rent arbejde. Det fremgår af en email, som udvalgsformanden Lone Jakobi fra Socialdemokratiet, har sendt til Journalista.dk :

– Børne-, Uddannelses-, og Kulturudvalgets rejse til Island havde faglig karakter. Via en lang række møder lærte vi om, hvordan man på Island er lykkedes med at nedbringe unges forbrug af rusmidler og styrke deres aktive fritidsliv. Det er erfaringer, som vi nu skal arbejde videre med i udvalget, og det er meget aktuelt, fordi vi i Odder Kommune vil gøre en større indsats for at nedbringe unges forbrug af rusmidler og hele kulturen omkring alkohol. Vi skal gøre noget ved, at de unge i Odder begynder at drikke alt for tidligt.

Læs også : Byrådsmedlem om Islands-rejse fyldt med turistoplevelser : Dårligt signal at sende

Fra Marianne Hundebøll, byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti, lyder det samtidig, at man skar andre udgifter væk, for at kunne rejse til Island :

– I forhold til rejseudgifter var der ikke lavet et budget men vi havde i udvalget undladt at tage til børnetopmøde i Aalborg og på den måde sparet et beløb op. Vi arbejder med en afrapportering som bliver offentlig gjort – der vil du kunne læse om det vi fik med os hjem i forhold til ungeliv.

Læs også : Økonomisk trængt kommune skærer dybt på de syge og gamle – men bruger 350.000 kroner på dannelse

Det er dog langt fra alle medlemmerne af Odder Kommunes Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalg, der fandt rejsen til Island relevant. Således har Martin Mikkelsen fra De Konservative tidligere udtalt til Journalista.dk, at rejsen er et dårligt signal at sende – og at man kunne have fået den efterspurgte viden på en både bedre og billigere måde.

Kritik der var med til at gøre, at Martin Mikkelsen ikke kun stemte i mod turens afholdelse, men også blev hjemme fra den.

Del artiklen her:




1 Comment

  1. Gentag efter mig:

    “Der kan ikke spares en krone i det offentlige, uden at det går ud over kernevelfærden….

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*