Årets udgave af PostNord Danmark Rundt bliver uden en enkeltstart, efter at arrangørerne fik nej fra Tønder Kommune grundet prisen. Men samme økonomiske begrænsninger, er der dog ikke hos Tønders naboer i det sydlige Jylland.
Et af højdepunkterne ved det traditionsrige danske etapeløb i cykling, Danmark Rundt, er enkeltstarten, der ofte er afgørende for, hvem der står øverst på podiet efter finalen på Frederiksberg i København.
Men årets udgave af PostNord Danmark Rundt, der afvikles i midten af august, bliver uden en enkeltstart. Det skyldes at arrangørerne havde lagt sig fast på, at man ville afholde denne etape i og omkring Tønder, hvilket dog ikke blev til noget. Sønderjyderne sagde nemlig nej til at betale de 425.000 kroner, som man fra arrangørernes side havde krævet, for at enkeltstarten kunne blive afholdt i denne del af grænselandet.
Læs også : Tour-start for eliten : Skal feste for millioner af skattekroner
Et afslag der ifølge Tønder Kommune skyldtes, at man ikke havde det nødvendige økonomiske råderum, til at kunne finansiere denne del af Danmarks største og mest prestigefyldte etapeløb. Det selv om at man ellers fra arrangørernes side lovede markant promovering af byen og dens opland i forbindelse med Danmarks Radios direkte transmission.
400.000 kroner for at være målby – 150.000 kroner for at være startby
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er der anderledes luft i budgetterne blandt Tønder Kommunes naboer. Således er skatteyderne i Sønderborg Kommune og Esbjerg Kommune blevet pålagt, at de i høj grad skal finansiere gildet, når cykelrytterne lægger vejen forbi til sommer.
For indbyggerne i Esbjerg Kommune er der endda tale om, at de skal betale to gange for besøget af Danmark Rundt-feltet. Det skyldes at mens Esbjerg er målby for løbets 1. etape, er Ribe, der også ligger placeret i Esbjerg Kommune, startby for 2. etape. I alt lyder regningen til Esbjergs skatteydere på 550.000 kroner, da prisen fra PostNord Danmark Rundt for at være målby lyder på 400.000 kroner, mens det koster 150.000 kroner at være startby.
I Sønderborg Kommune er de dog sluppet en smule billigere, da det kommer til at koste kommunekassen 375.000 kroner, at Sønderborg er målby for etapeløbets 2. etape. Omvendt har kommunen dog afsat ekstra 125.000 kroner til diverse omkostninger i forbindelse med etapens afholdelse, hvilket medfører en forventet samlet regning på 500.000 kroner.
Vær den første til at kommentere