Kommunes regning for Obama-foredrag: 1.9 millioner kroner

Del artiklen her:

Næstved Kommune har forsøgt at skjule, hvad et kort besøg af Barack Obama tidligere på året kostede skatteyerne i forbindelse med, at han holdt et foredrag i en sportshal i den sydsjællandske by.

– Billetkøberne vil stå i kø og det vil blive en gigantisk succes – også økonomisk.

Sådan lød den korte udgave af løfterne, som Næstved Kommune anført af sin borgmester Carsten Rasmussen kom med den forgangne vinter, da det blev offentliggjort at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kom til byen i marts i år.

Besøget kom dog kun i stand, efter at Næstved Kommune stillede med en underskudsgaranti på 2 millioner kroner. En underskudsgaranti som nu er blevet aktiveret, fordi Barack Obamas besøg i Næstved i lighed med hans lignende optrædender i Aalborg og Kolding, endte med at blive en dyr affære for skatteyderne – fordi kun meget få ville betale for at høre den pensionerede politiker fortælle anekdoter om tiden i Det Hvide Hus og hans syn på Donald Trump.

Ifølge interne opgørelser fra Næstved Kommune som Journalista.dk har fået adgang til, drejer det sig om 1.683.000 kroner, som skal betales via underskudsgarantien.

Hertil kommer yderligere udgifter på i størrelsesordenen en kvart million kroner, som kommunen har afholdt i anden forbindelse ved besøget. Blandt andet fandt sydsjællænderne det nødvendigt at indkøbe et bagtæppe til scenen til 66.000 kroner, hvor det således også var skatteyderne, der måtte holde for.

Der er tale om oplysninger, som Næstved Kommune ikke har ment, skulle nå ud til offentlighedens kendskab. Således har den via sin udviklingskonsulent Sarah Jones nægtet at oplyse, hvad Barack Obamas besøg i sportshallen i Næstved kostede de lokale skatteydere.

Hvilket måske skal ses i sammenhæng med, at Næstved Kommunes politiske og administrative top de seneste år i forbindelse med de såkaldte budgetforlig, igen og igen har oplyst at der var skåret helt ind til det økonomiske ben – og at der ikke var råd til nogle svinkærinder.

 

Andre artikler om Barack Obama-besøg i Danmark

Næstved skjuler gigantregning for Obama-besøg: Står foreløbigt i flere hundrede tusinde kroner

Kun det bedste godt nok til Obama: Fattig kommune brugte 66.000 kroner på tæppe med citater

Kontant tilskud på 1.000.000 kroner langt fra nok : Syddansk Universitet brugte ekstra flere hundrede tusinder kroner på Obama-foredrag

Aalborg Universitet betaler 1.062.500 kroner til Obama-arrangement – men så må det næsten også være med til at formulere spørgsmålene

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*