Næstved skjuler gigantregning for Obama-besøg: Står foreløbigt i flere hundrede tusinde kroner

Del artiklen her:

Anført af sin udviklingskonsulent Sarah Jones forsøger Næstved Kommune at skjule hvor stor regningen løber op i for besøget af Barack Obama tilbage i marts. Et besøg der ellers ifølge sydsjællænderne ville blive en gigantisk folkefest, som heller ikke i økonomisk forstand kunne slå fejl.

– Når USA’s 44. præsident Barack Obama kommer til Næstved, skal det give genlyd. Med titlen ”An Evening with President Obama” får 3.500 publikummer mulighed for at opleve Obama i Arena Næstved. Den tidligere præsident går på scenen kl. 18, og han kommer til at tale om alt fra globale udfordringer til globale og lokale muligheder.

Sådan lød en del af pressemeddelelsen, som Næstved Kommune udsendte omkring vinterferien. Det forud for besøget som USA’s tidligere præsident Barack Obama, skulle aflægge i det sydsjællandske i midten af marts i år.

Et besøg som ifølge Næstved Kommune ville blive en sikker succes, fordi det ikke kun ville give noget nær verdensomspændende omtale, at ekspolitikeren kom til Næstved. Men også i forhold til at arrangementet i den lokale sportshal ville blive en finansiel gevinst, fordi der i modsætning til Kolding og Aalborg ville være så mange billetkøbere, at der på ingen måde ville være problemer med at få økonomien til at løbe rundt.

Derfor havde Næstved Kommunes byråd heller ikke de store betænkeligheder, ved at påtage sig en underskudsgaranti på 2 millioner kroner for arrangementet. En underskudsgaranti der endda blev givet kort efter, at samme byråd havde vedtaget nedskæringer på Næstveds kernevelfærd for omkring 45 millioner kroner.

Men lige så store løfterne til Næstveds skatteydere var, lige så store problemer har der været med at få økonomien til at løbe rundt for Obama-besøget. Hvilket Næstved Kommune langt fra ønsker, at offentligheden skal have adgang til oplysninger om.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*