Kristian Jensen ansat som ambassadør – men ingen aner hvad han kommer til at tjene

Folketingets pressefoto af Kristian Jensen (V)
Del artiklen her:

Der synes dog ikke at være tvivl om, at der er tale om en stilling, som bliver en bekostelig affærer for skatteyderne.

Det trak store overskrifter, da Kristian Jensen tidligere på foråret blev udpeget som ambassadør. Det med den ene opgave at sikre, at Danmark for fremtiden får sæde i FNs Sikkerhedsråd.

Dermed blev Kristian Jensen den første politisk udpegede ambassadør, hvilket var en mulighed, Mette Frederiksens regering åbnede op for tidligere på året.

Det ved at ændre på kravene, der har gjaldt for, hvornår der kan ske udpegelse til denne type af betydningsfulde poster. En disposition der blandt andet medførte kritik fra fagforeningen DJØF, der organiserer størstedelen af de ledende medarbejdere, ansat ved de danske ambassader i udlandet. Det ud fra en betragtning om, at ambassadørstillinger pludselig kunne blive noget, der blev brugt i det politiske spil.

Læs også : Enhedsliste-spindoktor aflyser klassekampen : Scorer millionjob i Silicon Valley betalt af skatteyderne – efter kun få års erhvervserfaring

Men selv om der er tale om en højt profileret position Kristian Jensen har sikret sig, synes de nærmere vilkår dog langt fra at være på plads.

Tidligere Enhedsliste-spindoktor med kæmpeløn i Silicon Valley

Således oplyser hans kommende arbejdsgiver Udenrigsministeriet i en email til Journalista.dk, at der eksempelvis ikke er sket fastlæggelse af, hvad den tidligere udenrigsminister skal have i løn. Ministeriet oplyser alene til Journalista.dk, at det vil ske, inden Venstrepolitikeren tiltræder den 1. august.

Læs også : Husleje på 80.000 kroner om måneden : Enhedslistespindoktor fyrer på den af på skatteydernes regning i Silicon Valley

Men at der ikke synes tvivl om at det er en vellønnet stilling Kristian Jensen har sikret sig, kan blandt anses på den aflønning, som Danmarks såkaldte tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen modtager. Den tidligere Enhedsliste-spindoktor modtager således årligt omkring 1.2 millioner kroner, mens hun er ansat med udgangspunkt i Silicon ValleyOven i kommer så den iøjnefaldende tjenestebolig til omkring 80.000 kroner om måneden, hun får stillet gratis til rådighed af de danske skatteydere.

Læs også : Ministerium gør ambassadør til bestsellerforfatter : Køber 1.250 eksemplarer af hans bog – hvilket sikrede forlagsaftalen

Det på trods af at hendes erhvervserfaring forud for ansættelsen som tech-ambassadør, syntes til at overskue i forhold til eksempelvis diplomatiet. Således havde den 33 årige stærkt venstreorienterede Anne Marie Engtoft Larsen efter sin tid hos Enhedslisten, blot arbejdet få år på mellemlederniveau hos World Economic Forum i Schweiz, før hun tiltrådte sit nye job i USA.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*