Løkke fyrede den af kort før lukketid : Fløj i privatfly for 1.762.004 kroner

Folketingets pressefoto af Lars Løkke Rasmussen
Del artiklen her:

Da Lars Løkke Rasmussen forlod Statsministeriet, skete det efter en periode, hvor den tidligere Venstremand må siges at have været storforbruger af skatteyderbetalte privatfly.

Foråret og forsommeren 2019 var i politisk forstand præget af det forestående Folketingsvalg, som det reelt kun var daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der præcist vidste hvornår ville blive afholdt. Men mens resten af det politiske liv fokuserede på valget og var klar til at gå i valgkamp nærmest med minutters varsel, var der anderledes ro i forhold til planlægningen for Lars Løkke Rasmussen.

Således viser aktindsigter Journalista.dk har opnået hos Forsvaret, at den daværende Venstrepolitiker var en flittig gæst i lufthavnene helt op til 2019-valget. Vel og mærke ved at bruge et af Forsvarets Challengerfly, der ofte gør det ud for privatfly for ledende ministre og medlemmer af Kongehuset.

Læs også : Professor kræver at danskerne skal flyve mindre – men flyver selv over 53.000 kilometer på ét år

Aktindsigter der langt fra var simple at få adgang til, da Forsvaret igen og igen udskød fremsendelsen – hvis embedsmændene da ikke direkte holdt op med at svare på rykkere. Det på trods af, at forvaltningslovgivningen har klare frister for, hvornår oplysninger af denne type skal udleveres.

Oversigt over Lars Løkke Rasmussens flyvninger i 2019 med Forsvarets privatfly

 

Eksotiske destinationer på programmet i slutfasen

Af de fremsendte opgørelser fremgår, at Lars Løkke Rasmussen i perioden mellem den 25. februar 2019 og indtil han endeligt forlod Statsministeriet i slutningen af juni dette år, gjorde brug af Challengerflyet 12 gange. Det vel og mærke ikke kun til eksotiske destinationer, men også i meget høj grad i dagene op til og efter Folketingsvalget i 2019.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Den dyreste af Lars Løkke Rasmussens rejser i denne periode, gik til det egyptiske ferieparadis Sharm El Shaikh, hvilket i sig selv medførte en regning til skatteyderne på lige over 300.000 kroner. Et beløb der dog klart blev overgået, da Lars Løkke Rasmussen foråret 2019 lagde vejen forbi Grønland, hvilket kastede fakturaer på omkring 500.000 kroner af sig – alene for flyvningerne (LINK INDSÆTTES).

Læs også : Mette Frederiksens lønfest fortsætter : Giver sin taleskriver kvart million mere i løn end hvad andre ministre betaler deres

En anden markant rejse foretog Lars Løkke Rasmussen i april 2019 til Kos, hvor udgiften også stod i lige over 300.000 kroner. Forhold der var med til at gøre, at politikeren i de sidste måneder af sin tid som statsminister, i alt brugte Forsvarets privatfly for 1.762.004 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*