Snuppede privatflyet : Mette F brændte flere hundrede tusinde kroner af på Israel-besøg

Del artiklen her:

Da Mette Frederiksen i foråret besøgte Israel i forbindelse med diskussioner omkring oprettelsen af en dansk vaccinefabrik, måtte skatteyderne i dén grad finde den store pung frem.

Vi skal ikke længere tilbage end valgkampen op til Folketingsvalget i 2019, før Mette Frederiksen krævede et opgør med forbruget af flyrejser. Et krav der dog i høj grad mere synes at gælde alle andre, end den socialdemokratiske politiker selv.

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Forsvaret, at skatteyderne i det første lidt over 1½ år af Mette Frederiksens regeringstid, har måttet betale 2.088.128 kroner, for at hun har kunnet komme til og fra møder rundt om i Europa. Aktindsigter der langt fra viste sig at være en nem opgave at få adgang til fra Forsvarets side, som gentagne gange forhalede udleveringen – på trods af de fremsendelsesfrister, der gælder for oplysninger af denne type.

Læs også : Professor kræver at danskerne skal flyve mindre – men flyver selv over 53.000 kilometer på ét år

En af de rejser der i bedste fald var udtalte udfordringer med at få fremsendt oplysninger om, omhandlede Mette Frederiksens marts-rejse i år til Israel. En rejse hvor hun sammen med sin østrigske kollega, havde møder med blandt andet den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

Unormal lang pause i brug af privatflyet

Opgørelserne viser at Mette Frederiksens forkærlighed for privatfly, i forbindelse med Israel-rejsen endte med at stå de danske skatteydere i 303.718 kroner. Men så var der også mulighed for, at Mette Frederiksen kunne foretage en mellemlanding i Wien, for her at mødes med sin østrigske kollega, den østrigske kansler Sebastian Kurz.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Som et særsyn under Mette Frederiksens tid som regeringschef, kom Israel-rejsen mere end tre måneder efter, at hun senest havde sat sig til rette i privatflyet. Det skete i midten af december, hvor skatteyderne betalte lige over 100.000 kroner, for at hun kunne komme standsmæssigt frem og tilbage til Bruxelles.

Læs også : Mette Frederiksens lønfest fortsætter : Giver sin taleskriver kvart million mere i løn end hvad andre ministre betaler deres

Samtidig viser opgørelserne fremsendt fra Forsvaret til Journalista.dk, at Mette Frederiksen i perioden mellem juli 2019 og marts 2021 i alt har gjort brug af privatfly 17 gange.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*