Lønfest hos skatteyderfinansierede kreditfolk : Direktør steg over 500.000 kroner i løn – på ét år

Del artiklen her:

For mange embedsmænd er lønforhøjelser nogle, der typisk afspejler inflationsudviklingen. Sådan er det dog langt fra hos det offentlige Danmarks Eksportkredit, hvor lønstigninger nemt kan koste skatteyderne flere hundrede tusinder kroner – indenfor blot et enkelt år.

Danmarks Eksportkredit

– EKF er Danmarks eksportkredit. Vi hjælper dansk eksport ved at gøre det muligt og attraktivt for kunder i udlandet at købe varer hos danske virksomheder. Det gør vi ved at hjælpe med at skaffe finansiering, og ved at forsikre virksomheder og banker mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.

Sådan lyder en del af den præsentation, som Danmarks Eksportkredit giver af sig selv på sin hjemmeside. Den statslige organisation, der typisk forkortes til EKF, slår samtidig fast, at den anser sig for at være bindeleddet mellem private virksomheder og så en række af de støtteordninger, som den danske stat yder til erhvervsvirksomheder.

Læs også : Esben Lunde Larsen brugte penge til økologi på omtale af sig selv hos kinesiske bloggere – som floppede stort

En af de steder hvor EKF for alvor har leveret vækst, er i forhold til de lønninger, skatteyderne tvinges til at betale til embedsmændene. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Dansk Eksportkredit.

Oversigt fra EKF over lønninger

 

Kæmpe lønforhøjelser til hele direktionen

Ifølge de fremsendte bilag tilbyder man sine ledende medarbejdere lønninger, som selv må få statsministeren til at kigge en ekstra gang. For hos EKF har embedsmændene nemlig sikret sig lønninger, som langt overstiger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Det har specielt været tilfældet for direktøren Anette Eberhard, der i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger modtog en samlet aflønning på 2.705.000 kroner, eller hvad der i runde tal svarer til det dobbelte af eksempelvis Danmarks økonomimister. Det må dog kun anses for at være et spørgsmål om tid, inden hun også tjener det dobbelte af statsministeren. For i 2016 lød hendes samlede indtjening nemlig på 2.162.000 kroner, hvorfor der næsten gik en halv million kroner ekstra ind på kontoen i 2017 end i forhold til året før.

Læs også : Kommune skærer ned på plejehjem og hjemmeplejen – men bruger millioner på spillefilm

Anette Eberhard er dog langt fra den eneste embedsmand hos EKF, der i 2017 havde en iøjnefaldende aflønning. Det drejede sig dette år også om de tre vicedirektører, som samme med direktøren udgjorde direktionen. De sikrede sig i 2017 en aflønning på henholdsvis 1.765.000 kroner, 1.168.000 kroner og 1.511.000 kroner.

Det vel og mærke efter at alle vicedirektørerne havde opnået lønforhøjelser mellem 2016 og 2017, som i runde tal stod skatteyderne i 250.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*