Lønfest i regionerne : Gennemsnitslønnen er på 559.932 kroner om året – og den stiger snart til 600.000 kroner

Del artiklen her:

Lønniveauet kommer i forlængelse af at de sygehusansattes organisationer igen og igen har påstået, at de modtager lave lønninger, som ikke modsvarer arbejdsindsats og ansvar.

Nok er nok.

Sådan har det lydt igen og igen fra store grupper af offentligt ansatte, når deres repræsentanter har sat sig til forhandlingsbordet i forbindelse med overenskomstforhandlinger. Blandt de mest højtråbende både i fysisk og overført forstand har været Dansk Sygeplejeråd, som organiserer en afgørende del af alle sygeplejersker ansat rundt om i det danske sygehusvæsen.

Et politisk pres der tidligere på året gav bonus, da det midt under coronakrisen, hvor private virksomheder går konkurs på stribe og deres medarbejdere enten mister deres jobs eller har måttet indkassere store lønnedgange, lykkedes for de ansatte i regionerne at nå frem til en ny overenskomst med arbejdsgiverne. En ny overenskomst der gør, at medarbejderne over de kommende 3 år, kan se frem til en lønstigning på 6.75 procent.

Læs også : Blev overflødig – scorede alligevel 1.1 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Men på trods af de kommende lønstigninger, udbetales der i forvejen lønninger rundt om i regionerne på et niveau, som synes at skille sig afgørende ud i forhold til det generelle billede, mange offentligt ansatte og deres organisationer de seneste år har tegnet.

Regionernes opgørelser over årsværk i 2020

 

Årsløn på vej mod gennemsnit på 600.000 kroner i regionerne

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos landets regioner, at de i 2020 havde ansat i alt 118.474 årsværk. En opgørelsesform der gør det muligt også at inddrage medarbejdere, som ikke er ansat på fuld tid i regionerne – eksempelvis sosuhjælpere og sygeplejersker.

Læs også : Mette Frederiksens lønfest fortsætter : Giver sin taleskriver kvart million mere i løn end hvad andre ministre betaler deres

Ifølge regionernes opgørelser udbetalte de i 2020 i alt 66.337.500.231 lønkroner til deres medarbejdere, når der sker medtagelse af pensionsindbetalingerne. Eller hvad der svarer til at de i alt 118.474 årsværk i 2020 havde en gennemsnitsløn, der stod skatteyderne i 559.932 kroner.

Læs også : Dan Jørgensen følger Mette Frederiksens eksempel : Giver sin taleskriver tæt på 900.000 kroner i årsløn

Når de kommende lønforhøjelser er blevet fuldt udrullet betyder det, at regionerne i alt skal udbetale 70.815.281.496 kroner til medarbejderne, hvis antallet af årsværk fastholdes.

Det vil i så fald gøre, at gennemsnitslønnen for en ansat i regionerne, vil nå op på 597.728 kroner.

Regionernes opgørelser over lønudgifter i 2020

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*