Lønfesten fortsætter hos DR : Menig DJØF-er steg pludselig over 100.000 kroner – og nærmer sig studieværters løn

Del artiklen her:

Det er en særdeles givtig forretning at være ansat hos Danmarks Radio, hvor det ikke kun er den absolutte topledelse, som har sikret sig iøjnefaldende ansættelsesvilkår. Det gælder eksempelvis også for en jurist, hvis løn er steget eksplosivt.

Danmarks Radio

– Selvom det lyder til det modsatte, når vi foreslår besparelser, så må vi konkludere, at der rigeligt med penge i DR, som kan bruges anderledes.

Sådan lød det i januar fra Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, overfor BT i forbindelse med, at Journalista.dk havde afsløret store lønstigninger til i forvejen meget højt lønnede DR-ansatte. Ifølge Morten Marinus ville man endnu engang opfordrer DR til, at der blev skåret ned på lønninger hos topfolkene, hvor af en række tjener langt mere end Danmarks statsminister.

Læs også : DR-stjerne bryder tabu : Så meget tjente jeg som vært på TV-Avisen – og det var langt mindre end hans chefer

Men det er dog ikke kun cheferne hos Danmarks Radio, som fast hiver store både store gager og lønstigninger hjem. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos en række af medarbejdere i det statslige mediehus.

Herunder i ansættelsesforholdene for en jurist, hvis lønforhold i perioden mellem 2014 og 2016 har været inde i en eksplosiv udvikling.

Oversigt over lønninger udbetalt til jurist hos DR Jura mellem 2014 og 2016

 

Voldsom lønstigning på trods af uændret jobbeskrivelse

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, drejer det sig om juristen Sidsel Davidsen, der siden 2009 har været ansat i Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura. Men det er dog først indenfor de sidste par år, at hendes løn for alvor har udviklet sig eksplosivt.

Læs også : DRs jurister fik nok : Blokerede for at Mette Bocks datter kunne blive ansat under hende

Således tjente hun inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og engangsvederlag i 2014 572.887 kroner, hvilket i 2015 var steget til 619.921 kroner. Men stigningen mellem disse år var dog intet at regne i forhold til 2016, hvor juristens samlede indtjening fra Danmarks Radio lød på 690.480 kroner. Med andre ord en lønforhøjelse på i runde tal 120.000 kroner på blot to år – på trods af at juristen ifølge de fremsendte aktindsigter, ikke havde skiftet jobbeskrivelse i mellemtiden.

Med sin nuværende aflønning begynder Sidsel Davidsen at nærme sig den, som DRs studieværter henter. Således har den mangeårige DR-studievært Reimer Bo Christensen tidligere overfor Journalista.dk oplyst, at han under sin tid som vært på TV-Avisen, maksimalt inklusiv pensionsindbetalinger og eventuelle tillæg tjente omkring 70.000 kroner.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Selv med den almindelige prisudvikling, begynder Sidsel Davidsens løn at nærme sig et niveau, hvor public-service-stationens skærmtrolde må begynde begynde at kigge sig over skulderen.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er så usmageligt, at jeg dårligt kan finde ord for det. For mig at se er det pengeafpresning: Danskerne tvinges til at betale licens, som så fordeles blandt de, der har skabt dette tvangssystem. Jeg ser så godt som aldrig DR, da det ikke er andet end fordrejede nyheder og genudsendelser.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*