Lukker plejehjem og hæver skatten : Fattig kommune giver kommunaldirektøren lønforhøjelse – nu tjener han 2.242.279 kroner om året

Del artiklen her:

Samtidig med at borgerne er blevet pålagt at betale højere skatte end tidligere, fortsætter lønfesten i den ellers ifølge eget udsagt økonomisk pressede Hjørring Kommune.

Én ting er gået igen, når det har handlet om de seneste års budgetforlig rundt om i landets kommuner : Problemer med at få de økonomiske ender til at mødes. Blandt dem med de mest udtalte problemer, har igen og igen været Hjørring Kommune, hvor den netop fratrådte borgmester Arne Boelt ofte er gået i medierne for at fortælle, at man enten måtte hæve skatterne eller skærer ned på det, der traditionelt omtales som kernevelfærd. Den socialdemokratiske lokalpolitiker gik endda så langt, at han truede med at stoppe før efterårets kommunalvalg, hvis ikke det blev muligt for den nordjyske kommune at hæve skatterne.

Krav der kom efter, at kommunen af sparehensyn havde set sig nødsaget til at lukke plejehjemmet Havbakken i landsbyen Tornby, for i stedet at omdanne det til ældreboliger. Lukningen skete efter omfattende lokale protester, ligesom sagen fik et juridisk efterspil. Således måtte nordjyderne sidste vinter indkassere et nederlag af de større, da Ankestyrelsen nåede frem til, at kommunens fremgangsmåde havde været i strid med reglerne.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Defacto-nedlæggelsen af Havbakken skete efter, at Hjørring Kommune havde store økonomiske udfordringer. Så store at det i forbindelse med budgetforliget for 2020 blev besluttet, at skatten skulle hæves. Det med 0.2 procent, hvilket blev stemt igennem af kommunens røde partier i samarbejde med Hjørring Kommunes Lokalliste.

Hjørring Kommunes oversigt over 2021-lønningerne til sin direktion

 

Fire kommunale embedsmænd i Hjørring over 1.7 millioner kroner i årsløn

Men samtidig med at Hjørring Kommune løbende har fortalt om sine økonomiske kvaler, har den holdt det, der bedst kan beskrives som lønfest. Det først og fremmest på kommunens direktionsgang, hvor en række medarbejdere indkasserer markante lønninger.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Således viser udleverede aktindsigter fra Hjørring Kommune til Journalista.dk, at kommunaldirektør Tommyy Christiansen i 2021 havde en bruttoløn på 1.830.233 kroner. Hertil kom pensionsindbetalinger fra Hjørring Kommune på 369.339 kroner og et såkaldt engangsvederlag på 42.706 kroner, således at skatteydernes samlede lønudgifter til Tonny Christiansen i 2021 stod i 2.242.279 kroner. En lille fremgang i forhold til 2020, hvor de blev pålagt at betale 2.199.136 kroner til embedsmanden.

Læs også : Foto med stjernerne, sportsmuseum og kæmpebus : Hjørrings borgmester brugte 15.000 kroner på basket-ball-kamp

Kommunaldirektøren er dog langt den eneste medarbejder i Hjørring Kommune, som sætter statsminister Mette Frederiksen til vægs, når det handler om årslønninger. For mens Mette Frederiksen må tage til takke med lige under 1.7 millioner kroner om året, tjente tre direktører hos Hjørring Kommune i 2021 netop lige over dette beløb. Det drejede sig blandt andet om kommunens økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør, Leif Johannes Jensen, hvis samlede indtjening løb op i 1.757.345 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*