Lydoptagelse : Dommer politianmeldt – men krævede alligevel at dømme anmelderen i anden sag

Del artiklen her:

Ifølge Retten på Frederiksberg medfører det ikke inhabilitet, selv hvis en af parterne i en retssag har politianmeldt dommeren, som skal afgøre dens udfald.

I den forgange uge trådte retsassessor Ulla Otken frem i Ekstra Bladet sammen med sin chef, præsidenten ved Retten på Frederiksberg Christian Lundblad. Her fortalte de om, at assessoren, der er en stilling lige under en traditionel byretsdommer men med mulighed for på egen hånd at afsige domme og kendelser, fire gange er blevet dømt ved Den Særlige Klageret. En speciel retsinstans, der har til opgave at vurdere sager mod ansatte ved de danske domstole.

En af sagerne Ulla Otken er blevet dømt for, handler om hendes optræden overfor en billetkontrollør i en Movia-bus, efter hun var blevet taget i at køre uden billet. Her fortalte Ulla Otken kontrolløren, at hun var dommer – og derfor aldrig kunne finde på at snyde.

For overhovedet at få oplyst Ulla Otkens navn, var det nødvendigt for Journalista.dk at vinde fire klagesager over Movia. Det efter at det offentlige busselskab igen og igen med skiftende begrundelser nægtede at oplyse navnet på dommeren, der var blevet dømt i forlængelse af optrinnet i selskabets bus. Det skete blandt andet med den begrundelse, at Ulla Otken, grundet sin position som retsassessor, ikke skulle tåle, på den måde at blive udstillet for sine handlinger.

 

Lovede overfor Ekstra Bladet at der ikke fandtes flere møgsager

Overfor Ekstra Bladet forklarede Ulla Otken, at en stor del af forklaringen på hendes udfald mod eksempelvis Movia-kontrolløren, blandt andet skulle findes i en skilsmisse, en hjerteoperation hun angiveligt gennemgik i 2019 samt moderens demens. Desuden anså Ulla Otken det for en undskyldende omstændighed, at hun fra 2019 og frem har været under et påstået voldsomt arbejdspres, som ifølge retsassessoren findes hos domstolene.

Samtidig oplyste både Ulla Otken og Christian Lundblad overfor formiddagsavisen, at man tog dommene mod retsassessoren meget alvorlig, så der nu var fundet en god løsning – og problemerne ikke fortsætter. Der var desuden tale om enkeltstående problemer, hvorfor der ikke fandtes yderligere møgsager.

Men Journalista.dk kan nu afslører, at dette langt fra synes at være tilfældet. Det drejer sig eksempelvis om en retssag fra 2018, som Ulla Otken krævede at være dommer i. Det på trods af, at hun ellers var blevet politianmeldt af en sagens parter.

I lydoptagelsen du kan hører ved at klikke på playeren nedenfor, fortæller en ansat ved Retten på Frederiksberg, at Ulla Otken på trods af det noget anspændte forhold mellem parterne, ikke anser sig for at være inhabil. Tvært i mod fortæller den ansatte ved Retten på Frederiksberg, at Ulla Otken godt var klar over, at parten anså hende for at være inhabil – men at det ikke ændrede på retsassessorens opfattelse.

Den del af samtalen du kan hører mellem sagens part og medarbejderen ved Retten på Frederiksberg er dén, der omhandler spørgsmålet omkring Ulla Otkens inhabilitet.

Retssagen nåede dog aldrig at blive afgjort af Ulla Otken, da modparten til parten der optræder i optagelsen, opgav den kort før selve domsforhandlingen.

På Journalista.dk har vi spurgt både Ulla Otken og Christian Lundblad om, hvorfor retsassessoren ikke var inhabil i den pågældende sag.

Men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:




5 Comments

  1. Regimet regerer og beskytter sine egne.
    Pøblen skal ikke være anledning til at vise svagheder.
    Danmark, en Retsstat? NEJ, ikke længere!
    Stem NB! SIAD!
    P.

  2. min advokat anmeldte min sag til statsadvokaten – dommeren der var tiltalt betalte statsadvokaten med en dommerstilling på fyn – der var hun igang da hun afslog sagen hos statsadvokaten – hun havde flere kasketter på – dette kunne hun fordi den tiltalte sad i domstolsstyrelsen – da sagen blev afvist – gik dommeren af for at blive retspræsident i holbæk ret – de er plumrådne de dommere vi har siddene i danmark – tro mig jeg har været i højesteret 3 gange med sagen – de kunne desværre ikke afgøre sagen , de afslog sagen og sidste gang var den sendt ud til dommerne – men der stoppede retspræsidenten den . og ingen dommere i danmark har et tilsyn – de kan gøre lige hvad de vil

    • Vi har så travlt med at kalde lande som Honduras, Guatamala og mange andre lande i bla. Afrika for bananrepublikker.
      Hvad er Danmark? Bananrepublik!! Der er dog en forskel- befolkningerne i Honduras, guatamala osv. VED det, medens det kunder gået op for et fåtal af danskerne der stadig lader sig bilde ind at de bor i en retsstat!!

  3. Vi har så travlt med at kalde lande som Honduras, Guatamala og mange andre lande i bla. Afrika for bananrepublikker.
    Hvad er Danmark? Bananrepublik!! Der er dog en forskel- befolkningerne i Honduras, guatamala osv. VED det, medens det kunder gået op for et fåtal af danskerne der stadig lader sig bilde ind at de bor i en retsstat!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*