Majestætiske overnatninger for Ulrik Haagerup i Rio – på verdensberømt badestrand

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da DRs nyhedsdirektør i sommer lagde vejen forbi Rio. Licensyderne betalte for adgang til Copacabana, ligesom de også måtte bøde for en dyr flybillet.

– Vi vil tættere på hver eneste præstation end nogensinde før. Hver kraftanstrengelse, hvert jubelbrøl og alle smilene ind imellem vil vi fange på tv, radio, web og sociale medier. Vi stiller et hold med virkelig stærke navne.

Sådan lød det fra chefen på DR Sport, Søren Vestergaard, da han overfor DR.dk gjorde status få dage før, at den statslige medievirksomhed startede sin dækning af sommerens OL i Rio. Her slog sportschefen samtidig fast, at de virkeligt stærke navne på DRs hold, ville bestå af en lang række kendte studieværter, som ville dække verdens største sportsstævne på hver deres måde.

Det var dog ikke kun foran kameraerne, at DR-toppen var markant til stede. De licensfinansierede mediefolk sendte også en lang række af cheferne afsted, hvilket fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk.

Herunder også i de udgifter, som licensyderne blev pålagt at betale for direktøren for DR Nyheder, Ulrik Haagerup.

 

Panoramaudsigt over legendarisk sambaby – fra poolen

Ifølge de fremsendte bilag fra Danmarks Radio, overnattede Ulrik Haagerup i perioden mellem den 1. og 6. august 2016 på Majestic Rio Palace Hotel. Et hotel som langt fra kun må anses for et tilfældigt overnatningssted for DR-medarbejderen, da såvel dets placering som faciliteter gør det til et oplagt hotel for den kræsne rejsende, der gerne vil bo meget tæt på Rios absolut største turistattraktioner.

Blandt dem er Copacabana-stranden, som ifølge Majestic Rio Palace Hotel blot ligger få gader væk fra hotellet. Samtidig kunne Ulrik Haagerup under sit ophold gøre brug af hotellets swimmingpool, hvorfra der ifølge hotellets hjemmeside er et panoramisk blik ud over Rio de Janeiro. På samme måde som den DR-direktøren også kunne benytte sig hotellets gourmetrestaurant, mens hans opholdt sig i Rio.

I alt stod Ulrik Haagerups ophold på Majestic Rio Palace Hotel licensyderne i 3.082 brasilianske Real, svarende til cirka 6.874,40 kroner. Hvilket dog var ingenting i forhold til flybilletten, som blev købt til nyhedsdirektøren for 20.092 kroner.

Hjemrejsen skete den 6. august om aftenen brasiliansk tid, dagen efter at OL gik i gang i Brasilien.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*