Mens cheferne scorer millioner og gyldne fratrædelsesaftaler : Jim Lyngvild arbejder gratis for Nationalmuseet – men får 25.000 kroner til transport

Del artiklen her:

I dag åbner Nationalmuseet en vikingudstilling, hvor designeren Jim Lyngvild har haft en væsentlig finger med i spillet. Men det er sket på trods af, at han ikke modtager nogen betaling for sit arbejde.

Nationalmuseet Jim Lyngvild Rane Willerslev

– Det har vakt både begejstring, forundring og vrede, at vi på Nationalmuseet har valgt at samarbejde med designer Jim Lyngvild om en nyfortolkning af vores eksisterende udstilling om vikinger. Vi hilser diskussionen velkommen og er som udgangspunkt glade for, at vores aktiviteter på museet vækker debat om formidlingen af vores fortid og bringer danskerne til tasterne.

Sådan lyder indledningen på et langt indlæg, som Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, sammen med museumsinspektør Jeanette Varberg, har indrykket på museets hjemmeside. Det for her at komme med en del af forklaringen på, hvorfor man fra museets side havde valgt at konsultere Jim Lyngvild i forbindelse med en vikingeudstilling, som dørene åbnes for i dag.

Læs også : Rane Willerslev fejret med maner : 400 gæster inviteret til velkomstreception – på skatteydernes regning

Et område Jim Lyngvild har stor interesse i som asatroende, ligesom han bor på en vikingeborg på Fyn, som han selv har designet. En ejendomsbesiddelse han har skabt det økonomiske grundlag for, ved at skabe sig en lang række succesrige virksomheder.

Omvendt er det dog i forhold til arbejdsløn særdeles begrænset, hvad han får for at hjælpe Nationalmuseets med deres vikingeudstilling.

Aftale indgået mellem Nationalmuseet og Jim Lyngvild

 

Vicedirektør fik formue for at fortsætte i sit eget job

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Nationalmuseet, at Jim Lyngvild ikke får nogen egentlig betaling for at arbejde på vikingeudstillingen. I stedet er der alene tale om, at han modtager et beløb på 25.000 kroner, som ifølge den meget kortfattede indgåede kontrakt, hovedsageligt skal dække hans transportsomkostninger i forbindelse med udstillingen.

Læs også : Fyret vicedirektør for Nationalmuseet fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsatte alligevel i sit eget job

Den lave aflønning står i stærk kontrast til de honorarer, der ellers udbetales på Nationalmuseet. På trods af på det seneste at have været igennem en større sparerunde inklusiv afskedigelse af en række medarbejdere, er det stadig et særdeles godt sted at være ansat, når man ser på lønsedlerne. Således fremgår det af andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, at eksempelvis museets vicedirektør ligger på en årsløn, som inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger ligger på den gode side af millionen.

Læs også : Nationalmuseet forgyldte pensionsmoden direktør – og har også sikret efterfølgeren et gyldent håndtryk

For vicedirektørens vedkommende var 2015 dog et ekstra godt år, fordi han sikrede sig en fratrædelsesgodtgørelse på 431.275 kroner. Det selv om, at han det efterfølgende år fortsatte i selv samme job, som han havde fået fratrædelsesgodtgørelsen for at forlade.

Lønforhold for Jes Gjørup og forgængeren i hans nuværende job

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*