Mette Frederiksen får hjælp til at skjule bilag : Sådan ser systemet stort på reglerne – og hvordan borgerne kan tage kampen op

Del artiklen her:

Forsvundne sms-er, slettede mails og dokumenter, der på mærkværdig vis er væk fra arkivet. Sådan har udviklingen været hos flere af topministerierne, efter Mette Frederiksen overtog Statsministeriet i 2019.

Det er noget af det, som bogen ”Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter” omhandler.

Den er skrevet af juristen og markedsøkonomen Lars Bjørknæs, der blandt andet står bag Journalista.dk og Bjørknæs.dk og som i årtier har beskæftiget sig med overforbrug indenfor den offentlige sektor både i Danmark og Grønland. Først og fremmest dokumenteret via aktindsigter, hvilket er et arbejde, der på mange måder har ændret sig siden 2019.

Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter” fortæller ikke kun historien om, hvordan topministerierne igen og igen forsøger at skjule vigtige oplysninger. Men også hvordan vigtige dokumenter i relation til Mette Frederiksens privatliv, pludselig forsvinder fra offentlige registre og myndigheder. Det vel og mærke i situationer, hvor Mette Frederiksens for- og nutid bestemt ikke fremstår på en positiv måde, men som alligevel afdækkes i ”Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter”.

Bogen er heller ikke mere hjælp til Mette Frederiksen, end at den giver en indføring i, hvordan man som borger kan tage kampen op mod systemet. Det så der faktisk sker udlevering af de bilag, man har krav på ifølge lovgivningen. Hvilket er vigtigt i en situation, hvor ministerier og andre myndigheder efterhånden fremstår fuldstændigt ligeglade med eksempelvis Folketingets Ombudsmand – og reelt derved har korssluttet institutionen, der tidligere blev taget meget alvorligt i alle dele af den offentlige sektor.

Håndbogen udsendes samtidig med, at valget udskrives. Men du kan allerede nu forudbestille den på forlagets hjemmeside.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*