Monopolselskab ledet af Mogens Lykketoft hæver priserne – og giver 7 direktører kæmpelønninger højere end statsministerens

Folketingets pressefoto af Mogens Lykketoft
Del artiklen her:

Det er ikke kun den tidligere socialdemokratiske formand og topminister, som har sikret sig en god indtægt i forbindelse med hvervet som bestyrelsesformand for Energinet. Det samme kan også siges om de medarbejdere, der er nået til tops i det statslige selskab.

– Vi har stort fokus på at indpasse mere grøn energi og opretholde høj forsyningssikkerhed. Det skal vi gøre effektivt, så vi sikrer så lave tariffer som muligt. Men vi oplever i de her år en stor stigning i udgifterne til at sikre danskernes forsyningssikkerhed, og det presser den samlede tarif op.

Sådan lød en del af de udtalelser som Søren Dupont Kristensen, direktør for Energinet, gav overfor Ritzau i efteråret. Det i forlængelse af at det statslige selskab, hvor Mogens Lykketoft er udpeget til en vellønnet post som bestyrelsesformand af den siddende regering, havde fundet det nødvendigt at indføre en række prisstignigner. Det eksempelvis i forbindelse med køb af gas og vindenergi, hvor Energinet på en række områder har et reelt monopol.

Læs også : Lykketofts vilde formandskab : Rejste for 724.556 kroner under sin FN-tid

Men nødvendigheden af store prisstigninger skulle man måske også tro, at selskabets ledelse udviste stor løntilbageholdenhed. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, synes dette langt fra at være tilfældet.

Energinet.dks oversigt over lønninger udbetalt i 2020 til selskabets ledelse

 

Direktørlønning på over 2 millioner kroner i selskab med behov for store prisstigninger

Således viser de fremsendte opgørelser, at en række medarbejdere tjener en løn, der klart sætter landets statsminister til vægs. For mens Mette Frederiksen i runde tal tjener 1.6 millioner kroner om året, er der anderledes gode lønninger at hente hos Energinet.

Læs også : Lykketofts fede FN-formandsskab : 151.396 kroner brugt på ulandskonference

Højest lønnet er måske ikke så overraskende Søren Dupont Kristensen, der i 2020 i alt kunne se 2.044.603 kroner gå ind på sin samlede lønkonto. Eller hvad der svarer til mere end 200.000 kroner over Energinets næst højest lønnede embedsmand, Torben Brabo, hvis indtjening dette år lød på 1.807.035 kroner.

Læs også : Lykketoft krævede – og fik – luksus i New York : 45.579 kroner for 16 dages husleje

Herefter fulgte en række andre medarbejdere, som ligeledes satte Mette Frederiksen lønmæssigt til vægs. Det drejede sig blandt andet om Henrik Riis og Stina Willumsen som i 2020 i alt tjente henholdsvis 1.716.829 kroner og 1.639.846 kroner. Derved var de blandt de i alt 7 embedsmænd hos Energinet, som i 2020 tjente mere end statsministeren.

Energinet.dks oversigt over lønninger udbetalt i 2020 til selskabets ledelse

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Man må da anerknede at Djøferne er dygtige! Verdenens bedste ansættelsekontrakter, med garanteret lønforhøjelse. Sådan. Det var målet og det er opnået!

  Djøferne har opbygget dette enorme monument i dansk energiforsyning, solgt det til kolbøtterne, med garanti for at staten ville tjene mange penge på det, samt at en afdanket kolbøtte kunne blive direktør!

  Samtidig viste Djøferne, at de ville få ansat 2000 af deres medlemmer på fede åremålskontrakter, til at adminstrere dette cirkus, da ingen kolbøtte har evner der rækker så langt.

  Prøv at gå ind på EnergiNets organisationsdiagram.
  1 koncerndirektion med 10(13?) underafdelinger, med hver sin direktion.
  Sådan, der vel penge nok! Og der kommer flere Djøfere til hvert år.
  Hvad mon de laver? køber gas og vind, for at sælge det til skatteplagede danskere til overpriser.
  Staten skal jo have sine afgifter på afgifter + moms af det hele! Tænk bare på velfærden.

  Hvad mon de laver i HR? hvor mange er de ansat i HR? Hvad laver de i Jura?
  Hvor mange er der ansat i administrationen totalt?
  Journalista har I et svar?

  “die dumme dänen” aner sikkert ikke engang hvad EnergiNet det er!
  De betaler bare som i søvngang, dopede af billig velfærd.
  De betaler gladeligt skatter & afgifter på 85%, for at betale astronomiske lønninger til socialister som Lykketoft, der bare ikke kan få nok og ikke producere dagens gode gerning.
  Det er ufattelig dumhed!

  P. SIAD! Stem NB!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*